Bag facaden på kvindelandsholdet

Her kan du læse små historier fra landsholdet og deres hverdag.

24. marts 2017

Hej med jer,

Vi havde en rigtig god tur til Frankrig, hvor vi fik prøvet en masse ting af: For eksempel arbejdede vi med et helt nyt forsvarssystem, ligesom vi havde mange nye ansigter i truppen. Med kun én træning betød det selvfølgelig også, at vi fik kam til vores hår mod tre af verdens bedste hold. Vi har heldigvis masser af tid, inden det går løs med betydende kampe, og der skal vi nok være klar.

Vi glæder os alle sammen til junisamlingen, og humøret, viljen samt troen på vi er på rette vej er uformindsket, ligesom følelsen af at vi står med en god og homogen gruppe er uændret på trods af de tre nederlag i Golden League. Modgang kan sagtens gøre et hold stærkere, og man modnes helt sikkert af at blive klogere på, hvordan man reagerer på modgang. Vi fik endnu en gang en prøve på, hvad der kræves for at være med på det her niveau, og Klavs var rigtig god til at sætte nogle ord på, hvor vi skal forbedre os både på kort og lang sigt.

Næste samling giver os god tid til at få trænet, og så bliver det sjovt at spille mod Tyskland. Det er et hold, vi ikke har mødt i de sidste par år, og da de er værter for den kommende slutrunde, har de heller ikke betydende kampe på tapetet over sommeren, hvorfor vi møder hinanden på lige vilkår. De spillede et godt mesterskab, hvor de blev nummer seks, men ellers kender jeg ikke så meget til dem.

Vi er nu kommet tilbage til klubberne, og i Viborg har vi lige nu fuld fokus på at levere et godt slutspil. Der er fire hold, der allerede har sikret sig en slutspilsplads (inklusiv os) og fire hold, der kæmper om de sidste to pladser. Fælles for alle de hold er, at det har været meget lige, hvor vi mod de fleste har vundet en og tabt en. I det hele taget tror jeg det bliver et meget åbent slutspil i år, hvor det handler om at ramme dagen. Holdene er meget tætte, og et godt eksempel er Esbjerg, der er forsvarende danske mestre og nu kæmper for at sikre sig en slutspilsplads.

Jeg håber vi ses til kampen mod Tyskland i Aarhus d. 8. juni.

Venlig hilsen,

Stine Bodholt