Bag facaden på kvindelandsholdet

Her kan du læse små historier fra landsholdet og deres hverdag.

Hej,

Det er ved at være længe siden, vi har været samlet med landsholdet, og ikke mindst forrige uge har været hektisk med afgørende bronzekampe mod FC Midtjylland, der desværre endte med et samlet nederlag. Nu har vi også afviklet vores sidste kamp inden sommerpausen, pokalkampen mod Mejrup-Hvam, der gav den forventede sejr, så vi nu kan gå på ferie. Det betyder dog ikke ren afslapning - tværtimod betyder det masser af selvtræning for de spillere, der er udtaget til den kommende landsholdssamling.

Jeg vil gerne give jer et lille indblik i, hvordan forrige uge med medaljekampe så ud:

Mandag: Vi har taktikmøde i Viborg HK, hvor vi ser video og træner herefter.

Tirsdag: Der er bronzekamp mod FC Midtjylland på programmet. Min dag starter med havregryn, hjemmebrygget ingefærshots og nogle vitaminer. Om formiddagen står den på styrketræning, inden jeg spiser lidt rugbrød med frikadeller til frokost. Herefter slapper jeg lidt af og får et prematch-måltid bestående af pasta, kylling og salat ca. 15.30. Klokken 16.15 er der afgang i bus til Ikast, hvor vi snupper en fælles gåtur lige efter ankomst. Efter kampen er der presseaktiviteter og udstræk, inden vi får lidt let mad i omklædningsrummet og så kører hjem.

Onsdag: Vi har fri, og her gælder det om at få restitueret og komme lidt ud at gå i den friske luft.

Torsdag: Dagen minder meget om i mandags, hvor vi ser video og træner bagefter.

Fredag: Vi har fri fra håndbold, men vi skal gennemføre et selvstændigt styrkepas i løbet af dagen.

Lørdag: Vi kører med halvanden times træning på gulvet for at få kroppen lidt i gang og få pudset nogle ting af inden morgendagens vigtige kamp.

Søndag: Dagen står på anden bronzekamp, og dagen ligner til forveksling tirsdag med undtagelse af, at vi spiller på hjemmebane og derfor ikke skal på bustur.

Foruden opgaverne i klubben har jeg også lavet nogle optagelser med TV 2 til DHF’s branding af damelandsholdet, hvor jeg blandt andet har styrketrænet og været i hallen sammen med Stine Bodholt for at få nogle fede skud i kassen. Vi er alle sammen meget spændte på resultatet af disse optagelser.

Jeg håber, at vi ser en masse af jer i Ceres Arena den 8. juni, når vi spiller mod Tyskland.

 

Mange hilsner,

Line Haugsted

24. marts 2017

Hej med jer,

Vi havde en rigtig god tur til Frankrig, hvor vi fik prøvet en masse ting af: For eksempel arbejdede vi med et helt nyt forsvarssystem, ligesom vi havde mange nye ansigter i truppen. Med kun én træning betød det selvfølgelig også, at vi fik kam til vores hår mod tre af verdens bedste hold. Vi har heldigvis masser af tid, inden det går løs med betydende kampe, og der skal vi nok være klar.

Vi glæder os alle sammen til junisamlingen, og humøret, viljen samt troen på vi er på rette vej er uformindsket, ligesom følelsen af at vi står med en god og homogen gruppe er uændret på trods af de tre nederlag i Golden League. Modgang kan sagtens gøre et hold stærkere, og man modnes helt sikkert af at blive klogere på, hvordan man reagerer på modgang. Vi fik endnu en gang en prøve på, hvad der kræves for at være med på det her niveau, og Klavs var rigtig god til at sætte nogle ord på, hvor vi skal forbedre os både på kort og lang sigt.

Næste samling giver os god tid til at få trænet, og så bliver det sjovt at spille mod Tyskland. Det er et hold, vi ikke har mødt i de sidste par år, og da de er værter for den kommende slutrunde, har de heller ikke betydende kampe på tapetet over sommeren, hvorfor vi møder hinanden på lige vilkår. De spillede et godt mesterskab, hvor de blev nummer seks, men ellers kender jeg ikke så meget til dem.

Vi er nu kommet tilbage til klubberne, og i Viborg har vi lige nu fuld fokus på at levere et godt slutspil. Der er fire hold, der allerede har sikret sig en slutspilsplads (inklusiv os) og fire hold, der kæmper om de sidste to pladser. Fælles for alle de hold er, at det har været meget lige, hvor vi mod de fleste har vundet en og tabt en. I det hele taget tror jeg det bliver et meget åbent slutspil i år, hvor det handler om at ramme dagen. Holdene er meget tætte, og et godt eksempel er Esbjerg, der er forsvarende danske mestre og nu kæmper for at sikre sig en slutspilsplads.

Jeg håber vi ses til kampen mod Tyskland i Aarhus d. 8. juni.

 

Venlig hilsen,

Stine Bodholt