Vedligeholdelse

Selv om vores elementer er lavet i godt slidstærkt materiale, skal de til en vis grad vedligeholdes, som med det meste af det vi omgiver os med i dagligdagen, så de ikke forgår. Vejrliget og ikke mindst solens UV-stråler påvirker og nedslider langsomt materialerne.

Her på siden har vi samlet nogle gode tips til den løbende vedligeholdelse af dine nye vinduer og døre.


RENGØRING

Den første rengøring efter afslutning af et byggeri skal altid udføres med rigelige mængder vand. Den normale vinduespudsning udføres nemmest med klud eller børste og gummiskraber. Vask af med lunkent vand tilsat et mildt rengøringsmiddel, f.eks. en teskefuld Ajax pr. liter vand, og træk af med gummiskraber. Kanter og de nederste flader tørres af med vaskeskind eller tør klud.
Med vores pudsebeslag til sidehængte vinduer bliver rengøringen nem og enkel.

Den udvendige afvaskning bør omfatte karm og ramme.

Hvis forholdene under den normale vinduespudsning ikke tillader, at der spildes vand, eller hvis glasfladerne er meget små, kan glasset rengøres med et almindeligt vinduespolerermiddel, mens karm og ramme aftørres med klud opvredet i vand tilsat rengøringsmiddel.


RUDEMÆRKATER

Rudemærkater på nye ruder fjernes ved at opbløde dem i vand. Evt. limrester opløses med rensebenzin eller keramikrens. Keramikrens skal være uden silicone.


HÆVESKYDEDØRE

For at få døren til at gå lettere kan styreskinne foroven gnides med syrefri vaseline.


FLEKSIBEL SMØREKANDE

En injektionssprøjte uden spids på kanylen er en fremragende smørekande, til både hus og bil. Den bøjelige kanyle kan komme ind og sprøjte olien ud, hvor der er brug for den. Den kan også anvendes som fedtsprøjte.


HÆNGSLER, BESLAG OG LÅSE

Håndtag, låse, hængsler, nitteforbindelser i de bevægelige led, rullepaskvil (beslag i vinduer), stanglåse og bremse i døre bør smøres mindst én gang om året eller efter behov.

Til smøring kan anvendes almindelig olie til husholdningsbrug. Glideskinner må ikke smøres, men skal holdes fri for snavs og maling.

 

Se også vores brugervejledning:

KPK-Brugervejledning