Vi støtter det gode håndværk ved DM i Skills 2018

Den 18.-20. januar 2018 slår MCH Messecenter Herning dørene op for DM i Skills. Som sponsor for bygningssnedkerne og tømrerne støtter KPK Døre & Vinduer det gode håndværk igen i år.

I midten af januar afholdes DM i Skills 2018, som er et årligt danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne i hele landet. Til arrangementet dyster flere hundrede unge om at blive de bedste inden for de i alt 61 tilmeldte fag, og i den forbindelse er KPK sponsor for både bygningssnedkerne og tømrerne.

Christian Nielsen deltager som bygningssnedker

Når DM i Skills 2018 bliver skudt i gang, står blandt andre 23-årige Christian Nielsen klar til at dyste om blive Danmarks bedste inden for hans fag. Han er ved at uddanne sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole og ser frem til for anden gang at afprøve sine kræfter til det årlige mesterskab.

- Som udgangspunkt går jeg ikke efter at vinde, men deltager mest for at lære noget og for at fordybe mig i faget. Men når det så er sagt, håber jeg naturligvis på, at jeg til sidst går hjem med trofæet, siger Christian Nielsen og fortsætter:

- Jeg var også med til DM i Skills i 2015, hvor jeg fik en fjerde plads. Det burde jeg godt kunne slå i år, da jeg har rykket mig meget og er blevet mere rutineret i arbejdsopgaverne siden.

I øjeblikket er Christian Nielsen i lære hos Snedker- og Tømrermester Janus Olesen ApS, der beskæftiger sig med både større byggeprojekter og mindre specialopgaver på inventarsnedkeriet i Glostrup, mens virksomheden samtidig er kunde hos KPK. Her får Christian den fulde opbakning, og forventningerne til ham er høje.

- Christian er exceptionel dygtig og har en virkelig god forståelse for faget, mens han samtidig scorede topkarakter til regionsmesterskaberne som den eneste. Derfor tror jeg også, at hans chancer for at vinde til DM i Skills er store. Faktisk er han en af de bedste lærlinge, vi har haft, da han både har styr på det faglige, men også er selvkørende og løsningsorienteret. Vi er utrolig glade for at have ham i virksomheden, fortæller snedker- og tømrermester Janus Olesen.

Christian Nielsen har siden regionsmesterskaberne i oktober trænet hver tirsdag for at blive klar til den store dag, og efter årsskiftet intensiveres træningen yderligere. Her skal han forberede de to udstukne opgaver, der består i at bygge en trappe og et vindue, som han til mesterskabet har 22 timer til at løse.

KPK er stolt over at støtte Christian og de andre bygningssnedkere til DM i Skills.

Emil Frost Svendsen deltager som tømrer

Emil Frost Svendsen er elev hos Tømrer- & Snedkermester Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn - og deltager i DM i Skills i Tømrerfaget.

Emil Frost Svendsen på 19 år er en af de unge ildsjæle, der den 18.-20. januar kæmper om at blive den bedste inden for tømrerfaget. Han er i øjeblikket ved at tage uddannelsen på EUC Nord i Hjørring, som han afslutter til september, og han glæder sig til at deltage i det årlige mesterskab.

- Jeg har ikke tidligere deltaget i mesterskabet, og derfor tror jeg også, at det bliver en stor oplevelse. Jeg er ikke nervøs, men nærmere spændt, siger Emil Frost Svendsen.

Han er i lære hos Tømrer- & Snedkermester Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn, som er kunde hos KPK. Her er opbakningen fra både kolleger og mester utrolig positiv, og det har stor betydning for både Emil og hans træning.

- Min læreplads har været suverænt gode til at støtte op omkring min deltagelse til DM i Skills, og det har jeg været rigtig glad for undervejs i processen. Især min mester har vist stor interesse og samtidig sørget for, at jeg har kunnet holde fri til træningen op til mesterskabet, og det skylder jeg ham en stor tak for, siger Emil Frost Svendsen.

Emil har nemlig op til DM i Skills fået tre uger fri til at blive klar til den store dag, og her træner han blandt andet optegningsteknikker og -principper fra tidligt morgen til langt ud på eftermiddagen.

KPK glæder sig til at støtte Emil og de andre tømrere til DM i Skills i Herning.

Gratis adgang til DM i Skills

Åbningstider:

Torsdag den 18. januar 2017 kl. 9.00 – 17.00
Fredag den 19. januar 2017 kl. 8.00 – 17.00
Lørdag den 20. januar 2017 kl. 8.00 – 14.00 - 14.00 – 15.30 Afslutningsceremoni

 

Læs mere om DM i Skills her

Større fokus på erhvervs-uddannelserne

Nonprofitorganisationen SkillsDenmark, der står bag DM i Skills, arbejder blandt andet med talentudvikling, eksponering og internationalisering inden for danske erhvervsuddannelser. DM i Skills er med til at vise erhvervsuddannelsernes mange muligheder til omverdenen og bidrager samtidig til at skærpe de unges faglige niveau.

KPK er Stolte

- Vi er stolte over at fremme erhvervsuddannelserne gennem DM i Skills. Det er et unikt mesterskab, som dels giver de unge mulighed for at vise deres talenter, og som dels øger sammenholdet mellem håndværkerne. Samtidig skaber det et øget fokus på faget, hvilket er utroligt positivt, da det kan bidrage til, at vi tiltrækker endnu flere dygtige og engagerede håndværkere til branchen, siger Peter Bechmann, der er salgschef i KPK Døre & Vinduer.