Vi støtter det gode håndværk ved DM i Skills 2017

26. – 28. januar 2017 var der DM i Skills 2017 i Gigantium i Aalborg. Det er det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge konkurrerede om at blive landets bedste inden for deres fag. KPK var sponsor for Snedkerfaget  - specifikt for Bygningssnedkerne - og vi har været meget stolte over at se de 6 elever dyste om trofæet.

Godt håndværk: Det er blandt KPK Døre & Vinduers nøgleord

Det var præcis hvad 19-årige Frederik Riber, som er i lære hos Tømrermester Madsen A/S i Præstø, leverede under DM i Skills i weekenden. Han byggede en talerstol, der ikke alene imponerede KPK Døre & Vinduer, men også banede vejen til guldmedaljen og WorldSkills i Abu Dhabi til oktober.

KPK’s salgskonsulent Peter Rødtjer tog forbi Præstø og sammen med et håndtryk og et stort tillykke fik Frederik Riber også en gave i form af en elektronisk afstands-, vinkel- og varmemåler, der skal støtte Fredriks gode håndværk i fremtiden.

Stort tillykke til Frederik og til alle dem som deltog i DM i Skills 2017.

Blandt KPK Døre & Vinduers kunder stillede Goodman Service fra Amager, Per Larsen Snedkermester fra Rudkøbing, Tømrer og Snedker Karsten Jensen fra Gørløse, Tømrermester Madsen fra Præstø samt Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen i Herning op til DM i Skills.

Se præsentationer af eleverne herunder - eller på vores Facebook-side.

VINDEREN BLEV: Frederik Riber fra Tømrermester Madsen A/S - TILLYKKE!!

Frederik Riber er i lære som bygningssnedker hos Tømrermester Madsen A/S i Præstø. Frederik stiller op i DM i Skills for tredje gang, og han håber på at kunne gøre det ligeså godt som sidste år:

- Jeg har meget høje forventninger til det kommende DM, siger Frederik Riber fra Tømrermester Madsen A/S og fortsætter:

- Jeg vandt DM i Skills sidste år, og deltog i den forbindelse i EM i Göteborg, hvor jeg fik en 3. plads. Det har bare givet mig endnu mere blod på tanden, og jeg glæder mig til at opleve det hele igen.

Harald Carlé Borgström fra Goodman Service

En af deltagerne er Harald Carlé Borgström fra Goodman Service på Amager, der er i lære som bygningssnedker. På trods af, at han blot er halvandet år inde i sin uddannelse, har han høje forventninger til det forestående DM:

- Jeg går helt sikkert efter en placering i top 3, og jeg håber meget på at hive sejren hjem. Jeg vil rigtig gerne være med til at forsvare Danmark sammen med resten af det danske landshold til WorldSkills i Abu Dhabi, fortæller Harald Carlé Borgström fra Goodman Service og fortsætter:

- Selvom niveauet er højt, håber jeg på at gøre min mester og mit lokalområde stolte med en god placering og forhåbentlig realisere drømmen om at nå til VM.  

Mikkel Dyssegaard fra Tømrer og Snedker Karsten Jensen

Mikkel Dyssegaard fra Holte, der har været i lære hos Tømrer og Snedker Karsten Jensen i Gørløse deltager også.

- Jeg er meget stolt af mit fag, så jeg glæder mig til at vise de andre deltagere og de mange besøgende, hvad jeg dur til, siger Mikkel Dyssegaard og fortsætter:

- Det er godt, at der kommer mere fokus på erhvervsuddannelserne via et arrangement som DM i Skills, så andre unge får øjnene op for, at gymnasiet ikke er den eneste vej at gå. Jeg har i hvert fald aldrig været i tvivl om, at jeg ville være håndværker, slutter han.  

Jakob Lunding fra Per Larsen Snedkermester

Jakob Lunding er i lære som bygningssnedker hos Per Larsen Snedkermester i Rudkøbing. På trods af, at Jakob kun har været i lære i et år, formåede han at vinde regionsmesterskaberne inden for hans fag og kvalificerede sig dermed til DM i Skills:

- Det kunne være fedt at vinde, men jeg går ikke ind til dagene med særligt store forventninger. Jeg er endnu ikke så langt i min uddannelse, så derfor regner jeg ikke med at løbe med sejren, fortæller Jakob Lunding og fortsætter:

 - Jeg er mest med for at lære og blive en erfaring rigere, og så må vi se, om jeg kan hive trofæet hjem næste år, slutter han.

Mathias Frahm Pedersen fra Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S

Mathias Frahm Pedersen er i lære som bygningssnedker hos Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S i Herning. Mathias har flere gange deltaget i lokal- og regionsmesterskaberne, og nu er turen altså kommet til DM:

- Det er første gang, jeg skal deltage i DM, og jeg ved, at jeg skal op imod nogle hårde modstandere, men jeg vil blive rigtig glad for en placering i top 3, siger Mathias Frahm Pedersen, lærling hos Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen A/S, og fortsætter:

- Jeg glæder mig mest til at få lov til at prøve kræfter med noget, jeg ikke nødvendigvis laver i mit daglige snedkerarbejde. Det bliver en spændende udfordring, slutter han. 

Gratis adgang til DM i Skills

Åbningstider i Gigantium:

Torsdag den 26. januar 2017 kl. 9.00 – 17.00
Fredag den 27. januar 2017 kl. 8.00 – 17.00
Lørdag den 28. januar 2017 kl. 8.00 – 14.00

 

Læs mere om DM i Skills her