Man siger ikke nej til unge, der vil i lære

KPK Døre & Vinduer går anderledes til værks, når det gælder lærlinge. Her handler det ikke om, hvorvidt virksomheden vil tage lærlinge ind, men i stedet om de unge vil lære og har de rette kvalifikationer. Er det tilfældet, kan KPK nemlig altid finde en læreplads til dem.

 

Der er godt gang i byggeriet i Danmark, og byggeaktiviteten er inden for de seneste år steget markant. Derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at der i stigende grad er brug for at uddanne faglært arbejdskraft på området.

I den forbindelse er det vigtigt, at blandt andet vinduesindustrien løfter i fællesskab og sørger for, at eksempelvis lærlinge let kan få en læreplads. Det er en holdning, som KPK Døre & Vinduer, der er en af Danmarks største vinduesproducenter med godt 250 ansatte, deler. Mors-virksomheden gør derfor også en stor indsats for konstant at beskæftige så mange lærlinge som muligt.

- Det er et fælles ansvar at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, og da vi i øjeblikket står overfor en samfundsudvikling, hvor byggeaktiviteten er stigende, bør vi også selv tage ansvar for at kvalificere vores medarbejdere. Hos KPK betyder det konkret, at vi som udgangspunkt ikke siger nej tak til at have lærlinge, da det vil være det samme som at skyde os selv i foden, siger Jørn Korsgaard Sørensen fra KPK Døre & Vinduer, mens han understreger, at virksomheden naturligvis ikke kan tage uanede mængder af lærlinge ind:

- Vi skal selvfølgelig også have plads i produktionen, men min pointe er, at vi strækker os langt, hvis der kommer et ungt menneske med lysten og de rette kvalifikationer. For lærepladser er en win-win situation for alle parter, da det både giver gode fremtidsmuligheder for eleverne og samtidig sørger for en kontinuerlig tilførelse af dygtige medarbejdere til virksomheden og branchen samlet set. Og det er der helt sikkert brug for i de kommende år.


Udover den kontinuerlige indsats med lærlinge har KPK i samarbejde med Skive Tekniske Skole været med til at oprette en helt ny produktionsassistentuddannelse. Den skal på samme måde bidrage til at sikre kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

- Vores fabrik ligger på Mors, hvilket er et af de områder, hvor det ikke altid er let at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det kræver tålmodighed og en indsats fra egen side, og det gør vi blandt andet ved at være vores samfundsansvar bevidst og således ansætte lærlinge, oprette ny uddannelse samt brande vores virksomhed gennem forskellige kanaler, slutter Jørn Korsgaard Sørensen.

KPK Døre & Vinduer har i dag 10 elevpladser, heraf 5 maskinsnedkerlærlinge.