Bag facaden på kvindelandsholdet

Her kan du læse små historier fra landsholdet og deres hverdag.

Stine Jørgensen

25. oktober 2017

Hej alle sammen!

For nogle uger siden kom vi endelig i gang med landskampe med point på spil. Der er snart gået elleve måneder, siden vi sidst havde det - til EM i Sverige. Opgørene mod Slovenien og Island var nogle gode kampe, som både gav os et godt afsæt i EM-kvalifikationen, men også gav en god optakt til VM.

Defensivt var det rigtig godt at få genopfrisket aftalerne, mens vi fik mulighed for at arbejde lidt mere med offensiven. Og ikke mindst mellem de to kampe hvor vi fik justeret nogle småting efter kampen mod Slovenien, som vi tog med os til Island. Så det var en rigtig god uge, og jeg havde en god fornemmelse, da vi tog hjem.

Det er en klar fordel for landsholdet, at vi er flere, der står sammen i forsvaret i Odense. Den måde vi forsvarer på landsholdet har god gavn af, at vi kender hinanden indgående, fordi det bliver nogle meget individuelle aktioner, man kan få. Lige præcis forsvaret er det, der afgør, hvor langt vi kommer til VM. Så nu skal vi holde fast i den gode defensive udvikling og gerne bygge endnu mere på. Samtidig håber jeg, at vi kan få endnu større afkast af vores kontrafase. Det er et område, vi helt sikkert kan blive skarpere på.

Næste gang vi samles er til to træningskampe mod Sverige. Det er altid sjovt at møde nabolandene, og ikke mindst når vi kender mange af dem så godt fra vores klubber. Svenskerne har en god fysik, og de står rigtig godt defensivt. I offensiven går det meste gennem Bella Gulldén, og det havde vi ret godt styr på, sidst vi mødte dem til VM. Nu er det dog træningskampe, og der er det selvfølgelig muligt, at vi skal prøve nogle ting af i forhold til de modstandere, vi har under slutrunden, så det kan godt give et andet billede.

Nu har vi klubkampe den kommende periode, og i modsætning til min tid i FCM har vi ikke europæiske kampe i Odense. Det betyder også, at vi har bedre mulighed for at arbejde med den fysiske træning, indtil vi samles den 20. november.

Hilsen
Stine Jørgensen

Maria Fisker

Kære håndboldfans,

Landsholdstruppen til EM-kvalifikationskampene mod Slovenien og Island er lige blevet udtaget, og selvom jeg efterhånden nærmer mig 100 landskampe, er jeg op til trupudtagelserne altid spændt på, om jeg nu også kommer med. Det gjorde jeg heldigvis denne gang, og det er jeg lige så stolt og beæret over som altid.

De næste par uger står dog i klubhåndboldens tegn, så det er selvfølgelig der, mit fokus er. Samtidig er jeg dog hele tiden bevidst om, at jeg har nogle mål, som det ikke nødvendigvis er alle andre i klubben, der også har i forhold til landsholdet, og den måde vi træner fysisk på. Vi spiller i øjeblikket kun en kamp om ugen, og det er stadig tidligt på sæsonen, så der er fortsat gode muligheder for at bygge flere lag på rent fysisk. Lige nu er der bare lidt mere overskud, end hvis vi havde spillet kampe to gange om ugen i en længere periode. Derfor er der også mulighed for at arbejde på nogle af de ting, som Klavs har sagt, jeg skal forbedre mig på.

På grund af klubkampene er det til gengæld først, når jeg tjekker ind i landsholdslejren, at jeg begynder at fokusere på modstanderne. Derfor kender jeg heller ikke det store til hverken Slovenien eller Island endnu. Jeg har dog mødt flere af spillerne på klubplan, men jeg har til gengæld aldrig spillet mod Island med landsholdet – så det skal nok blive spændende.

Det skal nok blive godt at møde alle pigerne igen efter en lang pause, og jeg kan mærke, at jeg med erfaringen også har fået en lidt anden rolle i truppen end tidligere. Der er mange unge spillere med nu, så det er naturligt at nogle af os, der har spillet en del landskampe og slutrunder, deler ud af vores erfaring til de yngre. Da jeg kom ind omkring landsholdet, nød jeg selv godt af at nogle af de mere rutinerede guidede mig lidt både på og uden for banen, og der prøver jeg også at hjælpe de nyere spillere og selvfølgelig specifikt Fie Woller, der spiller samme position som mig.

Jeg glæder mig til at spille foran en fuld Farum Arena senere på måneden og ikke mindst få den fantastiske opbakning fra så mange KPK’ere som muligt.

Vi ses d. 27. september!

Mvh,

Maria Fisker

Kathrine Heindahl

Hej,

Jeg har haft en travl sommer, hvor jeg er skiftet fra Randers HK til Odense Håndbold i sommerpausen. Jeg flyttede dog allerede til Odense, inden sommerferien startede, da jeg skulle et par uger med familien til USA på roadtrip i ferien. Der kom vi rundt i flere stater, og jeg oplevede selvfølgelig en hel masse derovre. Samtidig blev træningen holdt ved lige ved, at jeg stod tidligt op og gennemførte min daglige træning inden morgenmaden, så jeg kunne nyde oplevelserne med familien resten af dagen. Så det er ikke fordi jeg har ligget på den lade side, selvom det hed ferie.

I min nye klub har vi haft rigtig meget fokus på fysisk træning i opstarten. Vi forsøger at lægge de sidste lag på, inden vi begynder at træne mere håndboldtaktisk. Der er som altid ekstra fokus på at optimere det fysiske i starten, da det er svært, når først sæsonen går i gang. Vi har stadig en del fysiske pas, vi skal have gennemført, men håndbolden begynder at fylde mere og mere i den daglige træning. Vi har også en masse træningskampe på programmet den kommende tid og skal blandt andet til Skopje for at spille en træningsturnering med flere Champions League-hold. Så vi bliver virkelig matchet på højeste niveau og får at se, hvor vi står.

Selvom vi er en del nye spillere, så kender vi hinanden godt fra diverse klub- og landshold. Derfor har vi også en god indbyrdes forståelse, selvom vi selvfølgelig kører nogle andre systemer i klubben end på landsholdet. Kendskabet til hinanden gør dog, at det primært er detaljer, vi skal have justeret, mere end det er det overordnede samspil, og det betyder også, at vi kan starte træningen på et højere niveau, end hvis det var en gruppe spillere, der ikke kendte hinanden.

Vi ser frem til sæsonstarten, hvor vi skal stå knivskarpt d. 30. august, når vi møder Aarhus United i pokalen. Heldigvis er folk sindssygt ambitiøse, og alle ved, hvad det er for et projekt, de er gået ind til. Pigerne er professionelle og målrettede, uanset om den står løb, styrke eller håndbold. Det er en flok vindere, der er samlet med ét fokus: At vinde så mange håndboldkampe som muligt.

Så er det også bare rigtig rart at komme hjem til Odense, som jeg kender rigtig godt. Jeg behøver ikke at bruge kræfter på at falde til i en ny by, for her er mange mennesker, jeg kender både på og uden for banen. Så jeg kan fokusere optimalt på sæsonstarten i klubben og den kommende landsholdssamling, hvor vi alle sammen glæder os til at tage hul på EM-kvalifikationen.

Håber, vi ses til EM-kval i Farum.

 

Mange håndboldhilsner,

Kathrine Heindahl

Trine Østergaard

Hej, hej

Jeg håber I har en dejlig sommer og at I alle sammen også får holdt noget velfortjent ferie. Ligesom flere af mine landsholdskollegaer har jeg brugt noget af ferien på at forberede min flytning til Odense. Det er virkelig en omvæltning, at skulle forlade det øst- og midtjyske område, hvor jeg altid har boet. Der venter dog nye, spændende eventyr på Fyn og jeg er sikker på, at jeg nok skal trives på den anden side af Lillebæltsbroen.

Foruden flytteplanerne har jeg ikke planlagt noget fast hen over sommeren. Til gengæld har jeg trænet en hel del. På landsholdets træningslejr i Spanien fik vi hver især et individuelt træningsprogram af Team Danmarks fysiske træner, som vi havde med på turen. Programmet hun lavede til os, skal vi bruge til vores selvtræning i ferien. Det er skræddersyet til mig og jeg kan mærke, at jeg nu er helt klar til at starte op i klubben med gode fysiske forudsætninger.

Ellers sker her ikke så meget. Jeg prøver at nyde sommeren så meget som muligt, men jeg ser også frem til at sæsonen starter igen – både på klubholdet men sandelig også på landsholdet, hvor vi både har spændende EM-kvalifikationskampe og ikke mindst et VM i Tyskland på programmet. Her møder vi Rusland, Brasilien, Montenegro, Japan og Tunesien.

Det er alle hold vi har mødt, mens Klavs har været træner – Nogle flere end andre. For eksempel har vi mødt Rusland hele syv gange det sidste halvandet års tid. Også Montenegro er det blevet til en håndfuld kampe mod, mens Tunesien har været modstanderen to gange, Japan en enkelt gang og sidst men ikke mindst Brasilien i en uofficiel, lukket træningskamp før OL i Rio.

Nyd resten af sommeren og så glæder vi os til at se jer alle igen til efteråret.

Sommerlige hilsner,

Trine Østergaard

Mette Tranborg

Hej,

Jeg er netop kommet hjem fra træningslejren med landsholdet, hvor vi for alvor har fået trænet igennem. De mange timers træning hver dag flugter rigtig godt med vores nye kampagne, #påvej, som jeg er en del af sammen med fem øvrige spillere.

Kampagnen skal sætte fokus på den dedikation, vi som landsholdsspillere har for at blive de bedste. Til at skyde kampagnen i gang i danskernes bevidsthed har vi lavet en – hvis jeg selv skal sige det – rigtig fed video, hvor vi hver især fortæller om vores ambitioner med vores karrierer. Den video kan du se her:

https://www.youtube.com/watch?v=OZYy8Eade84

Senere hen kommer der også en række små film, der kredser om hver enkelt af os spillere. Og uden at jeg skal løfte sløret for meget, vil jeg i ”min” film komme ind på, hvilke afsavn man må lide, når man træner for at blive den bedste.

Nu står ferien for døren, og jeg skal ud at sejle med min familie i min fars sejlbåd. Planen er, at vi sejler fra Aarhus til Odense, hvor jeg så bliver sat af. Derudover skal jeg træne en hel masse, så jeg står knivskarpt, når vi starter op i min nye klub, Odense. Det bliver virkelig spændende at prøve noget nyt både på håndboldfronten men også i forhold til at flytte – jeg har aldrig boet andre steder end Aarhus. Heldigvis kommer en masse af pigerne fra landsholdet også til Odense, så jeg starter ikke uden at kende en sjæl på holdet.

Desværre er der længe til, vi skal i kamp igen med landsholdet, så vi kommer ikke til at hilse på jer igen før i slutningen af september, hvor vi møder Slovenien. Vi håber som altid, at I møder talstærkt op og giver os et rygstød under den første kamp, vi skal spille i EM-kvalifikationsturneringen.

 

Hav en god sommer,

Mette Tranborg

Anne Mette Hansen

Hej alle sammen,

Vi er i øjeblikket med landsholdet på træningslejr på Fuerteventura for blandt andet at bygge på vores fysik. I sidste uge var vi hjemme i Danmark for at spille landskampen mod Tyskland. Det var rigtig fedt at se så mange af jer på lægterne, og vi havde håbet, at vi kunne give jer en sejr. Vi mødte dog et stærkt tysk hold, der havde været samlet i et par uger, mens vi blot havde haft et par dage sammen. Det kunne godt ses på banen – specielt i anden halvleg. Vi fik dog stadig en masse ud af kampen, som vi har kunnet tage med herned på træningslejren.

Hernede træner vi 4-5 timer hver dag, og vi får virkelig lagt på i forhold til det sommerprogram, vi hver især får med os hjem. Det er i de kommende måneder, vi kan opbygge noget muskelmasse, for når først sæsonen går i gang, er det svært at træne så hårdt fysisk samtidig med, at man skal spille kampe.

Jeg står selv ved en skillevej i mit liv og min karriere. Jeg skal flytte til udlandet for første gang, hvor turen går ned til ungarske Györ. Det bliver virkelig en omvæltning ikke at have familie og venner lige rundt om hjørnet, men det bliver også spændende at skulle stå på egne ben. Ikke mindst bliver det spændende at blive en del af det måske bedste hold i verden og hver dag skulle træne med nogle af spillets ypperste udøvere.

Først og fremmest skal jeg dog holde noget ferie oven på en lang sæson, hvor vi i København Håndbold nåede helt frem til finalen, som vi desværre endte med at tabe. Det er dog en god følelse at have spillet klubben i den første DM-finale nogensinde, når man går på ferie og ikke mindst skal forlade klubben.

I ferien skal jeg primært pakke min lejlighed sammen og få sagt farvel til familie og venner, men der skal også være plads til en tur sydpå. Og så skal jeg ikke mindst træne en hel masse inden, jeg starter op i min nye klub.

 

Venlig hilsen,

Anne Mette Hansen

Line Haugsted

Hej,

Det er ved at være længe siden, vi har været samlet med landsholdet, og ikke mindst forrige uge har været hektisk med afgørende bronzekampe mod FC Midtjylland, der desværre endte med et samlet nederlag. Nu har vi også afviklet vores sidste kamp inden sommerpausen, pokalkampen mod Mejrup-Hvam, der gav den forventede sejr, så vi nu kan gå på ferie. Det betyder dog ikke ren afslapning - tværtimod betyder det masser af selvtræning for de spillere, der er udtaget til den kommende landsholdssamling.

Jeg vil gerne give jer et lille indblik i, hvordan forrige uge med medaljekampe så ud:

Mandag: Vi har taktikmøde i Viborg HK, hvor vi ser video og træner herefter.

Tirsdag: Der er bronzekamp mod FC Midtjylland på programmet. Min dag starter med havregryn, hjemmebrygget ingefærshots og nogle vitaminer. Om formiddagen står den på styrketræning, inden jeg spiser lidt rugbrød med frikadeller til frokost. Herefter slapper jeg lidt af og får et prematch-måltid bestående af pasta, kylling og salat ca. 15.30. Klokken 16.15 er der afgang i bus til Ikast, hvor vi snupper en fælles gåtur lige efter ankomst. Efter kampen er der presseaktiviteter og udstræk, inden vi får lidt let mad i omklædningsrummet og så kører hjem.

Onsdag: Vi har fri, og her gælder det om at få restitueret og komme lidt ud at gå i den friske luft.

Torsdag: Dagen minder meget om i mandags, hvor vi ser video og træner bagefter.

Fredag: Vi har fri fra håndbold, men vi skal gennemføre et selvstændigt styrkepas i løbet af dagen.

Lørdag: Vi kører med halvanden times træning på gulvet for at få kroppen lidt i gang og få pudset nogle ting af inden morgendagens vigtige kamp.

Søndag: Dagen står på anden bronzekamp, og dagen ligner til forveksling tirsdag med undtagelse af, at vi spiller på hjemmebane og derfor ikke skal på bustur.

Foruden opgaverne i klubben har jeg også lavet nogle optagelser med TV 2 til DHF’s branding af damelandsholdet, hvor jeg blandt andet har styrketrænet og været i hallen sammen med Stine Bodholt for at få nogle fede skud i kassen. Vi er alle sammen meget spændte på resultatet af disse optagelser.

Jeg håber, at vi ser en masse af jer i Ceres Arena den 8. juni, når vi spiller mod Tyskland.

 

Mange hilsner,

Line Haugsted

Stine Bodholt

24. marts 2017

Hej med jer,

Vi havde en rigtig god tur til Frankrig, hvor vi fik prøvet en masse ting af: For eksempel arbejdede vi med et helt nyt forsvarssystem, ligesom vi havde mange nye ansigter i truppen. Med kun én træning betød det selvfølgelig også, at vi fik kam til vores hår mod tre af verdens bedste hold. Vi har heldigvis masser af tid, inden det går løs med betydende kampe, og der skal vi nok være klar.

Vi glæder os alle sammen til junisamlingen, og humøret, viljen samt troen på vi er på rette vej er uformindsket, ligesom følelsen af at vi står med en god og homogen gruppe er uændret på trods af de tre nederlag i Golden League. Modgang kan sagtens gøre et hold stærkere, og man modnes helt sikkert af at blive klogere på, hvordan man reagerer på modgang. Vi fik endnu en gang en prøve på, hvad der kræves for at være med på det her niveau, og Klavs var rigtig god til at sætte nogle ord på, hvor vi skal forbedre os både på kort og lang sigt.

Næste samling giver os god tid til at få trænet, og så bliver det sjovt at spille mod Tyskland. Det er et hold, vi ikke har mødt i de sidste par år, og da de er værter for den kommende slutrunde, har de heller ikke betydende kampe på tapetet over sommeren, hvorfor vi møder hinanden på lige vilkår. De spillede et godt mesterskab, hvor de blev nummer seks, men ellers kender jeg ikke så meget til dem.

Vi er nu kommet tilbage til klubberne, og i Viborg har vi lige nu fuld fokus på at levere et godt slutspil. Der er fire hold, der allerede har sikret sig en slutspilsplads (inklusiv os) og fire hold, der kæmper om de sidste to pladser. Fælles for alle de hold er, at det har været meget lige, hvor vi mod de fleste har vundet en og tabt en. I det hele taget tror jeg det bliver et meget åbent slutspil i år, hvor det handler om at ramme dagen. Holdene er meget tætte, og et godt eksempel er Esbjerg, der er forsvarende danske mestre og nu kæmper for at sikre sig en slutspilsplads.

Jeg håber vi ses til kampen mod Tyskland i Aarhus d. 8. juni.

 

Venlig hilsen,

Stine Bodholt