Dansk håndværk til tops ved World Skills 2017

Man kan komme langt med et godt håndværk. Det er 20-årige Frederik Riber et forrygende eksempel på, da han vandt en Medallion of Excellence for Danmark ved WorldSkills 2017 i Abu Dhabi i bygningssnedkerfaget.

KPK var sponsor for Frederik Riber ved World Skills 2017

Der findes i øjeblikket mange gode håndværkere i Danmark, men det er vigtigt, at unge i fremtiden også tiltrækkes af faget. Derfor valgte KPK at blive sponsor for Frederik Riber, som havde banet sig hele vejen til WorldSkills i Abu Dhabi.

Sponsoratet har været med til at skabe opmærksomhed omkring projektet, det gode håndværk og vise, hvilke spændende udfordringer faget generelt har at byde på.

Hvem er Frederik Riber?

Frederik Riber på 20 år er ansat hos Tømrermester Madsen i Præstø og blev udlært fra Roskilde Tekniske Skole i 2017. Han er ikke uvant med konkurrencer: han vandt DM i Skills i både 2016 og 2017 samt en bronzemedalje til EuroSkills 2017.

"Støtten fra KPK har væet med til, at jeg har kunnet arbejde på fuldtid og dygtiggøre mig frem til den 14. oktober, hvor mesterskabet gik løs. Jeg er et konkurrencemenneske, som vil gøre alt, hvad jeg kan for at vinde. Og forhåbentligt kan jeg på den måde være med til at vise, at vi i Danmark producerer et håndværk af høj kvalitet", fortæller Frederik Riber.

KPK er stolte af Frederik og hans store indsats. Det har været spændende at følge Frederik, hans træning og selve konkurrencen.

Det har også givet os blod på tanden til at fortsætte som sponsor til DM i Skills 2018 og til WorldSkills 2019.

Fakta om World Skills

  • Afholdes hver andet år
  • I år er det fra den 14.-19. oktober i Abu Dhabi
  • 76 lande dyster i forskellige fag
  • Deltagerne er højst 22 år
  • Flere end 1000 deltagere
  • 50 fag
  • Over 200.000 besøgende

I bygningssnedkerkonkurrencen deltager 24 lande, der konkurrerer i to opgaver á 11 timer fordelt over fire dage.

Følg med i opløbet - Frederiks træning osv på vores Facebook-side.