Dansk håndværk på vej til top ved World Skills 2017

Man kan komme langt med et godt håndværk. Det er 19-årige Frederik Riber et forrygende eksempel på. Til oktober repræsenterer han Danmark og snedkerfaget i WorldSkills i Abu Dhabi.

KPK er sponsor for Frederik Riber ved World Skills 2017

Der findes i øjeblikket mange gode håndværkere i Danmark, men det er vigtigt, at unge i fremtiden også tiltrækkes af faget. Derfor er KPK sponsor for Frederik Riber, som har banet sig hele vejen til WorldSkills i Abu Dhabi.

Sponsoratet skal skabe opmærksomhed omkring projektet, det gode håndværk og vise, hvilke spændende udfordringer faget generelt har at byde på.

Hvem er Frederik Riber?

Frederik Riber på 20 år har en stor drøm: at vinde en medalje til WorldSkills 2017, der afholdes i Abu Dhabi. Han har kvalificeret sig og er nu i gang med træningen, der skal gøre ham til verdensmester.

Frederik er ansat hos Tømrermester Madsen i Præstø og blev udlært fra Roskilde Tekniske Skole i 2017. Han er ikke uvant med konkurrencer: han vandt DM i Skills i både 2016 og 2017 samt en bronzemedalje til EuroSkills 2017.

"Støtten fra KPK er med til, at jeg kan arbejde på fuldtid og dygtiggøre mig frem til den 14. oktober, hvor mesterskabet går løs. Jeg er et konkurrencemenneske, som vil gøre alt, hvad jeg kan for at vinde. Og forhåbentligt kan jeg på den måde være med til at vise, at vi i Danmark producerer et håndværk af høj kvalitet", fortæller Frederik Riber.

KPK er stolt sponsor for Frederik og ser frem til at følge hans træning og indsats for at vinde medalje til World Skills.

Fakta om World Skills

  • Afholdes hver andet år
  • I år er det fra den 14.-19. oktober i Abu Dhabi
  • 76 lande dyster i forskellige fag
  • Deltagerne er højst 22 år
  • Flere end 1000 deltagere
  • 50 fag
  • Over 200.000 besøgende

I bygningssnedkerkonkurrencen deltager 24 lande, der konkurrerer i to opgaver á 11 timer fordelt over fire dage.

Følg med i opløbet - Frederiks træning osv på vores Facebook-side.