Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Farver

Farven på vinduer har stor betydning for det samlede udtryk af boligen. Hos KPK kan man få nye vinduer efter mål i den farve, der passer til hjemmet.

Vælg en af vores ti standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark. Det er også muligt at kombinere dem, hvis man ønsker forskellige farver ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg kan man også få vinduer og døre i de fleste andre farver på RAL- og NSC-skalaen – alt kan lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

TRÆ/ALU eller TRÆ?

KPK’s døre fås både i Træ/alu og Træ. Træ/alu ligner til forveksling Træ i overfladen og udtrykket, men har den fordel, at alu’en udvendigt beskytter døren fra vejr og vind. Træ kræver mere vedligeholdelse, da dørene skal males engang i mellem. 

Læs mere om Træ/alu             Læs mere om Træ

 

Klassisk eller moderne?

Den klassiske profil kehl ses ofte i ældre huse eller i huse med klassisk arkitektur. Det giver rigtig god mening at bruge den, hvis du har en dør med sprosser.

Den moderne udgave er med skrå kehl er mere enkel og ren i designet og passer dermed godt den den nyere danske og nordiske boligstil.

Klassisk profil kehl

Klassisk profil kehl

Moderne skrå kehl

Moderne skrå kehl

Hårdtræsbundtrin

Hårdtræsbundtrin er et varmt naturprodukt, som kræver noget vedligeholdelse. Hårdtræsbundtrin vedligeholdes med hårdttræsolie med fungicid, beregnet til udvendig brug (hindrer angreb af skimmelsvamp). Trinnet er ikke kuldeledende, og højden er 50 mm. Trinnet skal derfor "nedsænkes", hvis der er krav om max. højde på 25 mm på dørtrinnet. I ældre huse kan trappestenens underlag være kampesten, som rækker ind i huset.

Glasfiber bundtrin

Glasfiber kræver ikke nogen vedligeholdelse. Højden er 25 mm, så de steder, hvor der er krav om max. 25 mm højde på dørtrin, kan trinnet bruges.
Glasfiberbundtrinnet kræver at blive understøttet i hele sin længde.

Er bunden under bundtrinnet meget kold eller kuldeledende, skal der isoleres nedenunder.

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK vinduer, blandt andet monteringsvejledning- og videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

 

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

 

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ fra bæredygtige skovbrug. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Få garanti og tryghed

Læs mere om KPK's høje kvalitet

 

Åbningsretninger

Husk at tage stilling til åbningsretningen eller slagretningen af din dør. I Danmark har vi en tradition for, at facadedøre er indadgående, mens terrassedøre oftest er udadgående.

Man skal dog være opmærksom på, at indadgående døre kan have lidt problemer med at holde vandet ude, når det blæser meget kraftigt. I Danmark kommer vinden som regel fra vest, sydvest eller syd. Kombineres kraftig vind, blæst eller storm fra disse verdenshjørner med regn eller slud, vil det uundgåeligt føre til problemer med døre, som åbner indad. Her vil vi anbefale, at du får en udadgående dør i stedet. 

Du kan selvfølgelig få din dør både højre- og venstrehængt. Du kan i skemaet se, hvordan du skal stå for at se, om det kaldes højre ind - højre ud osv.