< Tilbage til Forside
KPK vision 3.jpg (1)

GODE RÅD OM NYE DØRE

Skal du renovere? Bygge nyt eller bygge om? Vi har samlet vores bedste råd til at købe nye døre lige her. Få overblik, viden og hjælp til at vælge rigtigt.

Læs mere here

Bæredygtighed

For os er bæredygtighed sund fornuft. Derfor anvender vi naturlige råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild.

Vores produkter er lokalt produceret og i FSC®-certificeret træ, der får en miljøvenlig overfladebehandling. Derudover lever vores vinduer op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så man sparer på både energien og varmen.

Læs mere om KPK og bæredygtighed

renovering-nye-vinduer-og-døre05.jpg

FÅ INSPIRATION I VORES GALLERIER

Under hver dørtype kan du se mindre tegninger af varianterne. For at hjælpe dig har vi samlet en del reference-cases og gallerier, som kan give dig mere inspiration til valget af døre. Se bl.a. galleriet opdelt på dørtyper og vores cases, hvor skift af vinduer og døre går op i en højere enhed med husets stil og alder.

LAD OS INSPIRERE DIG

farver.png

Farver

Farven på vinduer har stor betydning for det samlede udtryk af boligen. Hos KPK kan man få nye vinduer og døre efter mål i den farve, der passer til hjemmet.

Vælg en af vores ti standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark. Det er også muligt at kombinere dem, hvis man ønsker forskellige farver ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg kan man også få vinduer og døre i de fleste andre farver på RAL- og NSC-skalaen – alt kan lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

SÅDAN KØBER DU

Det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når du skal købe nye vinduer og døre. På den måde er du sikret en korrekt opmåling af vinduer efter mål af de eksisterende hulmål i boligen.

KPK døre og vinduer købes gennem vores forhandlere, som er professionelle håndværksmestre, der yder en god service og sikrer vinduer på mål, som passer til boligen.

LÆS OM DEN ENKLE PROCES

FIND DIN FORHANDLER

Hos KPK forhandler vi vinduer og døre gennem et stort netværk af håndværksmestre over hele landet.

Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

FIND FORHANDLER

_B5I9485.jpg (1)

TRÆ/ALU eller TRÆ?

KPK’s døre fås både i træ/alu og træ. Træ/alu ligner til forveksling træ i overfladen og udtrykket, men har den fordel, at alu’en udvendigt beskytter døren fra vejr og vind. Træ kræver mere vedligeholdelse, da dørene skal males engang i mellem. 

Læs mere om Træ/alu Læs mere om træ
sikring mod tyveri.jpg

Sikring af dine døre

Dørene er ikke kun din indgang til boligen – de er også indbrudstyvens. Heldigvis kan du med flere forskellige sikrings-tiltag begrænse mulighederne for, at ubudne gæster kan komme nemt ind – eller ud. Det giver en ekstra gevinst, at små børn ikke så nemt kan åbne dørene og smutte ud.

Læs mere om sikring af døre

Klassisk eller moderne?

Den klassiske profil kehl ses ofte i ældre huse eller i huse med klassisk arkitektur. Det giver rigtig god mening at bruge den, hvis du har en dør med sprosser.

Den moderne udgave er med skrå kehl er mere enkel og ren i designet og passer dermed godt den den nyere danske og nordiske boligstil.

Klassisk Profil Kehl
Moderne Profil Kehl
Renovering-nye-døre-og-håndtag02.jpg

Greb og tilbehør til døre

Vi har et stort udvalg af greb og andet tilbehør, som du kan tilkøbe. Det kan både være udluftningsventiler, greb med lås eller kode, mulighed for cylinder udvendigt og vrider indvendigt mm.

Tilbehør til døre

HÅRDTRÆSBUNDTRIN

Hårdtræsbundtrin er et varmt naturprodukt, som kræver lidt mere vedligeholdelse end et bundtrin af glasfiber. Hårdtræsbundtrin skal vedligeholdes med hårdtræsolie med fungicid udvendigt, der hindrer angreb af skimmelsvamp. Trinnet er ikke kuldeledende, og højden er 46 mm. Vær opmærksom på, om der er et krav til, hvor højt dørtrinnet må være over gulvniveau, og om trinnet derfor skal nedsænkes til 25 mm. I ældre huse kan trappestenens underlag være kampesten, som rækker ind i huset.

Hårdttræs Bundtrin

BUNDTRIN AF GLASFIBER

Vælger man bundtrin af glasfiber, får man et energioptimeret og slidstærkt bundtrin, der ingen vedligeholdelse kræver. Nogle steder er der krav om, at et bundtrin max må være 25 mm, og med en højde på netop 25 mm lever bundtrinnet op hertil.

Glasfiberbundtrinnet skal understøttes i hele sin længde, og oplever man det koldt eller kuldeledende, er det en god idé at isolere nedenunder.

Glasfiber Bundtrin
snittegninger-ikon.jpg

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Forside KPK Brugervejledning Juni24 930X930

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

SE ALLE VEJLEDNINGER HER

ikon vedligeholdelse.jpg

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

detalje_ornamenteret-glas.jpg

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

Energlogo Kpk Vinduer

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi- og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

Aabningsretning

Åbningsretninger

Husk at tage stilling til åbningsretningen eller slagretningen af din dør. I Danmark har vi en tradition for, at facadedøre er indadgående, mens terrassedøre oftest er udadgående.

Man skal dog være opmærksom på, at indadgående døre kan have lidt problemer med at holde vandet ude, når det blæser meget kraftigt. I Danmark kommer vinden som regel fra vest, sydvest eller syd. Kombineres kraftig vind, blæst eller storm fra disse verdenshjørner med regn eller slud, vil det uundgåeligt føre til problemer med døre, som åbner indad. Her vil vi anbefale, at du får en udadgående dør i stedet. 

Du kan selvfølgelig få din dør både højre- og venstrehængt. Du kan i skemaet se, hvordan du skal stå for at se, om det kaldes højre ind - højre ud osv.

Loading...