< Tilbage til Forside

Gode råd om døre

Facadedør, terrassedør, hæveskydedør, foldedør… Det vigtigste er, at døren passer til dig og dit hjem. At den giver den ønskede funktionalitet. Og holder godt på varmen.

_B5I9485.jpg (1)

Hvornår skal min dør skiftes?

Hvis din dør er blevet skæv, angrebet af råd eller bare ikke holder på varmen længere, kan det være tegn på, at den trænger til at blive skiftet ud. Tjek selv:

  • Om det trækker koldt fra døren i vinterhalvåret – det kan både være ubehageligt og koste dyrt på varmeregningen.

  • Om træværket er angrebet af råd ved at stikke forsigtigt i det med en syl – synker den mere end tre millimeter ind, er træet så fugtigt, at der kan være tale om råd.

  • Om du skal male hvert eller hvert andet år, fordi malingen skaller af og revner – det kan være tegn på, at træet under malingen er fugtigt og sårbart over for råd.
Terrassedøre5.jpg

Hvilken dør skal jeg vælge?

Uanset hvilken type dør, du er ude efter, skal den passe til huset og dets stil, arkitektur og alder. Et moderne parcelhus skal eksempelvis have en helt anden dør end den klassiske murermestervilla og bondehuset med bindingsværk på landet.

Tænk derfor gerne over, hvordan den oprindelige dør så ud, når du skal finde en dør, der klæder dit hus. Skal den være moderne, stram og enkel med mest muligt lysindfald? Klassik og elegant med fyldninger og sprosser? Eller noget helt tredje?

Læs mere om vores forskellige dørtyper

KPK Nykøbing Mors 43 Bred

Skal jeg vælge en dør i træ eller træ/alu?

Alle vores døre er fremstillet i holdbart kernetræ. Vælger du en dør i træ/alu er den beklædt med aluminium på den udvendige side, hvilket beskytter rigtig godt mod vind og vejr og gør den næsten vedligeholdelsesfri. Du slipper med andre ord for at male og skal bare holde den ren med en våd klud og smøre hængslerne af og til.

Du kan sagens vælge en dør i træ/alu, selvom dine vinduer er af træ. Det kan være svært at se forskel på overfladen mellem træ og træ/alu, så vælg det, der passer dig bedst. Bor du i et klassisk hus, og vil du bevare det autentiske udtryk, vil en dør i rent træ være det oplagte valg.

Facadedør11.jpg

Hvordan vælger jeg farve?

Mange vælger døren i samme farve som vinduerne – det er en klassisk og sikker løsning. Gælder det hoveddøren, kan det dog give en fin effekt at vælge en kontrastfarve. Det vil få den til at træde tydeligere frem og give huset karakter.

Det vigtigste er blot at skabe en helhed og afstemme farverne efter hinanden indbyrdes. Dør, vinduer, tag, udhæng, tagrender, fuger, sokkel og andet udvendigt træværk … det hele skal passe sammen.

Læs mere om vores farver

KPK Nykøbing Mors 72

Hvilket greb skal jeg vælge?

Du kan vælge mellem forskellige typer greb afhængigt af dørens type og den ønskede funktionalitet.

Ved facadedøre kan du vælge mellem fire typer greb. De tre af dem er forskellige variationer over design og stil, den fjerde har indbygget kodelås. Ved terrassedøre kan du f.eks. vælge et aflåseligt greb eller et kodegreb.

Hvis du hellere vil have et andet greb i et særligt design uden for KPK’s kollektion, kan du sagtens vælge det. Vær dog opmærksom på, at ikke alle greb passer til alle døre, så tjek grebets specifikationer nøje, før du køber. Og spørg din tømrermester, hvis du er i tvivl.

Se vores udvalg af greb

kpk-produceret i danmark-png.png

Dansk kvalitet og bæredygtighed

Hos KPK handler bæredygtighed om sund fornuft – både når det gælder klimaet og din pengepung.

Vi producerer alle vores vinduer og døre lokalt på vores egen fabrik på Mors. Vi bruger træ fra FSC®-certificerede skove og grøn strøm fra nordiske energikilder. Og vi sørger for at minimere vores forbrug af energi og ressourcer.

Vi gør os med andre ord umage.

Vores vinduer er designet, udviklet og produceret i Danmark gennem flere generationer. Det betyder, at hvert eneste af dem er rundet af det gode håndværk og vores faglige stolthed. Og at kvaliteten den er dansk.

Læs mere

Forhandler Streamer Mockup

Find din nærmeste forhandler

Du køber vores vinduer og døre gennem din håndværker. Vi har over 1500 forhandlere i hele landet, som er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vinduer og døre. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find din nærmeste forhandler

 

Kpk Brochure

Download Brochure

Der er en del valg og muligheder at tage stilling til, før du bestiller nye vinduer og døre. Find inspiration og skab overblik ved hjælp af vores brochure.

Bestil her

Besøg vores showroom

Vil du gerne have rigtigt fat i et vindue, før du bestemmer dig? Se afstandsprofilerne, mærke grebet i hånden og prøve at åbne og lukke en dør? Det kender vi godt. Og derfor har vi et showroom i København, et i Vejle og et på Mors, hvor du er velkommen til at kigge forbi og blive klogere.

Besøg vores showrooms

Prøv vores vindueshjælper

Den er egentlig designet til renoveringsprojekter, men måske kan vores Vindueshjælper alligevel inspirere til gode overvejelser og ideer til dit byggeprojekt. Du indtaster bare adressen på din byggegrund og vælger den type hus, der passer bedst på dit projekt. Og så bliver du præsenteret for en stribe gode råd og anbefalinger.

Prøv vindueshjælperen

Loading...