< Tilbage til Forside
Garanti_stempel.png

KPK’s kvalitet

God håndværksmæssig kvalitet. Produceret i Danmark. Med respekt.

KPK Døre og Vinduer er synonymt med gode håndværkstraditioner. Vi leverer vinduer og døre over hele landet gennem den lokale håndværksmester og har gjort det gennem mere end 40 år. Og fordi vi kan stå inde for det gode håndværk, får du en udvidet garanti i forhold til VinduesIndustriens generelle garantibetingelser, som er på 5 år. KPK giver nemlig 10 års garanti!

Læs mere om 10 års garanti

kpk-produceret i danmark-png.png

Produceret i Danmark

KPK’s vinduer og døre produceres på egen fabrik lige uden for Nykøbing Mors. En dansk produktion giver både vores kunder og slutbrugeren en lang række fordele.

Vi er som producent indenfor rækkevidde, og vores håndværkskunder har direkte kontakt til fagkonsulenter samt en hurtig hjælp og udbedring af reklamationer.

Du har mulighed for en meget kort leverings- og reaktionstid. Faktisk helt ned til 6 dage.

Læs mere om Quick Levering

Bæredygtighed

For os er bæredygtighed sund fornuft. Derfor anvender vi naturlige råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild.

Vores produkter er lokalt produceret og i FSC®-certificeret træ, der får en miljøvenlig overfladebehandling. Derudover lever vores vinduer op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så man sparer på både energien og varmen.

Læs mere om KPK og bæredygtighed

træ1.jpg

Kernetræ

Vores vinduer og døre fremstilles af kernetræ fra langsomt voksende fyr. Det giver træet langsom vækst, tætte årringe og dermed stor styrke. Vores træ er FSC®-certificeret.

Kravene til KPK’s vinduer og døre, som er DVV mærket, er 90% kernetræ på de flader, der vender mod vejrliget (fals og udefter), eksklusive glaslister og slaglister. For træ/alu er kravet 60 %.

Da vi er DVV godkendt, har Vinduesindustrien en del krav til kvaliteten af træet – f.eks.:

  • Træ fra fuldmodne stammer
  • Træ fra rodstok 1 eller stok 2, hvis topdiametre er mindst 200/170 mm
  • Årringebredde skal gennemsnitligt være mindre end 4 mm
  • Densiteten skal være større end 500 kg. pr. m3, målt ved 12+/-3% fugt
  • Tømmerstokkene håndteres og lagres på en sådan måde, at der ikke har været risiko for bakterieangreb
KPK vinduer fabrik4.jpg

FUGTINDHOLD

Træets fugtindhold er 12+/-3%. Dette niveau fastholdes under produktionsforløbet med nøje styring af temperatur og luftfugtighed. Afhængigt af luftfugtigheden befugtes luften i produktionen, da bearbejdning og udsugning reducerer luftens fugtindhold og udtørrer træet. Som tommelfingerregel kan man gå ud fra, at hvis der er over 18-20% fugt i træet, er der basis for mikrobeliv, som omfatter råd og svamp. Kan fugtindholdet holdes nede, vil mikrobelivet blive holdt i dvaletilstand.

Fingersamlet træ2.jpg

Fingerskarret træ

KPK bruger fingerskarret træ, også kaldet fingersamlet træ. Det gør vi for at undgå større knaster og harpiksudtræk.

Harpiks beskytter mod råd og svamp

Vi har alle set de harpiksudtræk, som kan være på malede trælofter eller vægge. De kommer fra knaster i træet, hvor der typisk er mindre samlinger af harpiks.

Det er næsten elimineret på KPK’s vinduer og døre, da alt træ er fingerskarret. Det betyder, at vi skærer de dele af træet væk, som har større knaster, og derefter samler det igen.

Hver eneste sending træ testes for at sikre, at brudstyrke og holdbarhed er i top.

Sådan produceres og kontrolleres fingersamlet træ

Hver eneste sending fingersamlet træ, som leveres til KPK, testes for at sikre, at brudstyrke og holdbarhed er i top.
vinduer malet.jpg

OVERFLADEBEHANDLING

Vinduer og døre er udsat for en hård belastning fra det danske klima, men før levering sikrer vi, at vores produkter gennemgår en effektiv heldækkende overfladebehandling, som har til formål at beskytte produkterne mod det danske vejrlig. Overfladebehandlingen foregår industrielt i en nøje styret proces, hvorved der opnås en meget ensartet beskyttelse.

Overfladebehandlingen af KPK’s elementer udføres i henhold til 2-ØKO. Lagtykkelsen har en middelværdi større end 80 my.

Aluminiumsprofilerne er pulverlakerede i glans 30.

Læs mere om overfladebehandling og farver

Skjult sømning

Vi benytter generelt skjult sømning af glaslister. Side- og top-glaslisterne er formonteret med glasisætningsbåndet, og vi foretager den skjulte sømning gennem dette bånd.

Til montage i forbindelse med reparation er det muligt at erhverve en "billig" pistol til formålet. (Den vil dog ikke kunne anvendes til frisede fyldninger). Glaslistepistolen skal stilles på max bøjning (30mm søm skal bøje 3,2-3,8mm). Vi benytter 30mm rustfri syrefaste søm (dog 22mm i 42mm sprosser). Ved løst isat glas vil vi medlevere de beskrevne søm.

Matteret-glas (1).jpg

Energiruder

KPK anvender energiruder med varmkant. Vi tilbyder også solafskærmende ruder, lydreducerende ruder, buede ruder og ornamenterede ruder.

Vi tilbyder desuden personsikkerhedsruder med hærdet glas. Med denne løsning opfyldes krav til personsikkerhed i risikoområder ved glaspartier som entredøre, altandøre, sidepartier, karnapper eller lavt siddende vinduer.

Læs mere om glas og ruder

Certifikater og mærkningsordninger

Udover at være medlem af Vinduesindustien, er vores produkter DVV-mærkede. Dette står for strengt kontrolleret kvalitet af f.eks. konstruktion, ydeevne, materialer og overflader. DVV-mærkningen er altså garant for høj kvalitet på alle de punkter, der er afgørende ved valg af nye vinduer og yderdøre.

Læs mere om KPK’s certificeringer

Energimærkningsordningen

KPK er tilmeldt ordningen, som er etableret af VinduesIndustrien efter aftale med Energistyrelsen.

Det er din garanti for, at du fra KPK får leveret vinduer, der lever op til tidens krav.

CE mærkning

Mærkningsregler på vinduesmarkedet er vedtaget ved lov. Det betyder, at alle producenter skal mærke deres vinduer med det kendte CE-mærke.

Certifikaterne er din sikkerhed for, at du lovligt kan markedsføre og montere KPK's produkter.

FSC®

KPK bruger FSC®-certificeret træ, fordi vi ønsker at behandle naturen med respekt. Vi støtter derved ansvarlig skovdrift. 

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Når du køber FSC-certificerede produkter, er du med til at sikre, at vi alle også i fremtiden kan have glæde af naturens ressourcer.

vindues-udvalg.png

Læs mere om vindues typerne

Se udvalg af vinduer

døre-udvalg.png

Læs mere om dør typerne

Se udvalg af døre

Showroom Tømmergravsgade

Besøg vores showroom

Ved besøg i et af vores showrooms kan du blive inspireret og se forskellige løsninger, før du skal vælge dine nye vinduer og døre.

Vores showrooms ligger i København, Vejle og på Mors, og her kan du få lov at mærke, åbne, lukke og se vores udvalg af vinduer og døre, før du beslutter dig.

Læs mere her

B5i0935

KPK. MED RESPEKT.

Respekt for din forretning. Respekt for dit håndværk. Respekt for din tid.

Er du håndværker, og vil du gerne forhandle KPK vinduer?

Så læs mere om, hvad KPK står for, og hvad vi kan gøre for dig som kunde.

KPK. Med Respekt

Loading...