< Tilbage til Forside

Produceret i Danmark. Med respekt

KPK Døre og Vinduer producerer nogle af Danmarks bedste dør- og vinduesløsninger. Det sker under overskriften respekt, der er et nøgleord på alle niveauer i virksomheden.

KPK døre og vinduer - bygninger.jpg

Vores udgangspunkt er en kombination af gode, danske, håndværksmæssige traditioner med fokus på kvalitet, holdbarhed og en moderne højteknologisk produktion.

Virksomheden med produktion, udvikling, kundesupport og ledelse ligger i Nykøbing Mors, hvor vi beskæftiger ca. 250 medarbejdere. Vores medarbejdere er dedikerede fagfolk, der i samarbejde med den lokale håndværker sørger for, at kunden får god kvalitet hver eneste gang. Vi har konstant fokus på at sikre, at det er de rigtige materialer, der får den optimale behandling, inden vi leverer den færdige løsning.

KPK er i dag blandt de førende producenter af døre og vinduer i Danmark og en del af Inwido-koncernen, der er Europas største producent af vinduer og blandt førende leverandører af døre. Den formelle opstart var i 1976, men historien rækker helt tilbage til 1950'erne. Du kan se en tidslinje for KPK gennem tiden længere nede på siden.

Vi er 100 % ordre-producerende, og produkterne fremstilles efter mål. Vores produkter forhandles af professionelle håndværksmestre og er certificeret i henhold til DVV-produktcertificering.

Bæredygtighed

For os er bæredygtighed sund fornuft. Derfor anvender vi naturlige råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild.

Vores produkter er lokalt produceret og i FSC®-certificeret træ, der får en miljøvenlig overfladebehandling. Derudover lever vores vinduer op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så man sparer på både energien og varmen.

Læs mere om KPK og bæredygtighed

KPK er stolt sponsor for Kvinde- og Herrelandsholdet i håndbold

Læs mere

20221001 Golden League 2028 Edited Besk

KPK er stolt sponsor for tømrerne og bygningssnedkerne ved DM i Skills

Læs mere

Justian_KPK skills.jpg

Der var engang...

KPK Døre og Vinduer A/S har sine rødder tilbage i starten af 50'erne, hvor det under navnet Vester Jølby Savværk var opskæring af træ, som var forretningsområdet. Stifteren var Ernst Støvring Sørensen. Senere i 50'erne kom også opgaver inden for snedker/tømrerfaget.

Op gennem 60'erne havde virksomheden stor succes med at fremstille typehuse. Det gav en stor produktion af byggekomponenter, bl.a. vinduer og døre. I 1976 startede Karl Peter, Ernsts ældste søn, KPK, som opførte typehuse, fremstillede køkkener samt vinduer og døre. Fire år senere samlede Ernst og sønnerne Karl Peter og Magnus fokus på forretningsområdet at producere kvalitetsdøre og -vinduer under navnet KPK Døre og Vinduer.

Tidslinjen viser de vigtigste KPK-hændelser fra 1950’erne frem til i dag.

KPK - Fra dengang til nu

1950’erne: Ernst Støvring Sørensen starter Vester Jølby Savværk i Dragstrup.

1960’erne: Under det økonomiske opsving i 60’erne gik Ernst sammen med to brødre og begyndte at bygge typehuse.

1970’erne: Oliekrisen bremser boligbyggeriet.

1976: Ernsts ældste søn, Karl Peter starter KPK som selvstændig tømrermester og opfører typehuse, fremstiller køkkener, samt vinduer og døre.

1980: Ernst og sønnerne Karl Peter og Magnus samler fokus udelukkende på at producere vinduer og døre.

1980'erne: Produkterne bliver underlagt Dansk Vindues Kontrol. Fokus rettes primært på at levere til tømrermestre i hele landet.

1990: Roga Træ starter produktion af limtræ på Rogalandsvej, Nykøbing M, med Magnus som bestyrer. Roga Træ kører som en selvstændig virksomhed og leverer træ til KPK, Outrup og IdealCombi. Produktionen af vinduer og døre flyttes gradvist til Rogalandsvej 3 op igennem 90’erne.

1996: Endnu en bror, Jørn, bliver teknisk direktør i KPK.

2001: Roga Træ og KPK fusionerer. Magnus træder ud af ledelsen, men forbliver i ejerkredsen. Man stifter underselskabet Hanstholm Køkkener, hvor Magnus bliver direktør. Salg flytter på Rogalandsvej og resten af administrationen flyttes i løbet af året.

2004: Magnus træder ud af ejerkredsen og overtager 100% Hanstholm Køkkener.

2007: Karl Peter går af som direktør, men forbliver i bestyrelsen. Jørn bliver direktør sammen med Henrik Nyby, som også har været en del af KPK i mange år. KPK bliver 1. december en del af Inwido, som overtager 100%.

2010: Vinduer og døre i træ/alu sendes på markedet.

2011: 3-lags vinduer i træ/alu introduceres.

2012: 3-lags vinduer i træ introduceres.

2013: Den resterende del af produktionen i Dragstrup flytter til nyerhvervede lokaler på Rogalandsvej 4. 10 års garanti bliver standard.

2014: Quick-levering på ned til 6 arbejdsdage introduceres. 

2018: Henrik Nyby træder ud af ledelsen, og Jørn Korsgaard Sørensen er nu ene direktør.

2019: VISION vinduet med slank ramme og minimalistisk design lanceres. Samme år præsenteres KPK 365 vinduesappen.

2020: Det første showroom åbnes i København

 

Vester Jølby Savværk.jpg

Vester Jølby Savværk, 1959

KPK med gamle biler 1.jpg

KPK, Dragstrup, 1980'erne

KPK set fra luften.jpg

KPK, Dragstrup, 1998 - set fra luften

kpk-hovedindgang2018.jpg

KPK, Nykøbing M, hovedindgang, 2018

En del af Inwido

Siden 2007 har KPK været en del af det børsnoterede selskab Inwido. Inwido forbedrer indeklimaet med vinduer og døre. Som Europas førende vindueskoncern, er det Inwidos mål at udvikle og sælge markedets bedste, skræddersyende vinduer og døre igennem en decentraliseret struktur med fokus på konsumentmarkedet, for at sikre langsigtet, bæredygtig vækst – enten organisk eller via opkøb. Inwido udgøres af 34 forretningsenheder og beskæftiger ca. 4.700 medarbejdere i 12 lande. I 2023 omsatte Inwido for 9 milliarder SEK og havde en operationel EBITA-margin på 11,4%. Inwido har været noteret på Nasdaq Stockholm siden 2014. Du kan følge Inwido´s rejse her LinkedIn og www.inwido.com 

Loading...