< Tilbage til Døre

FACADEDØRE

Det rette valg af facadedør, og særligt hoveddør, er vigtigt, da det har stor betydning for husets samlede stil og udtryk. Hos KPK har vi et stort udvalg af yderdøre, der giver mange designmuligheder til både klassiske og moderne huse.

En facadedør er en yderdør, der pryder husets facade. Det kan være alt lige fra husets hoveddør til fordøre, udhusdøre og kælderdøre. De kommer i mange varianter med mulighed for at sætte et personligt præg i form af unikke detaljer som sprosser, mønstre, fyldninger, sideparti og overparti. Derfor er der mange valg at tage stilling til, når man skal købe facadedøre.

Skal det f.eks. være en udadgående eller indadgående dør? Skal den have sideparti, overparti, sprosser eller fyldninger? Skal materialet være af træ/alu eller træ? Og hvilken farve skal den have? Hos KPK skræddersyer vi altid døre efter mål, som alle har en særligt god isoleringsevne. Derfor tør vi også at give 10 års garanti på alle facadedøre og yderdøre.

 

360 graders eksempel er en facadedør i træ med 3-lags glas og klassisk profil kehl indvendigt.

Facadedøre i træ eller træ/alu?

Er du på udkig efter ny facadedør, er der to kvaliteter at vælge mellem. Facadedøre fås i enten træ eller træ/alu. Forskellen er minimal – dog kræver træ/alu mindre vedligeholdelse, mens vinduer i træ til gengæld nemt kan slibes, spartles og males. Læs mere om de forskellige materialer nedenfor.

Yderdør i TRÆ/ALU

træ-alu døre.png

Yderdøre i træ/alu kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det skyldes, at den udvendige side er beklædt med aluminium, som kan modstå det danske vejr. Aluminiummet er bearbejdet, så det giver et flot udtryk udvendigt, mens et varmt og klassisk udtryk bevares med træoverfladen indvendigt.

Læs mere om træ/alu

Yderdør i TRÆ

Facadedoer Og Tvaersnit Med 1 Spaendstykke2

Facadedøre i træ passer særligt til ældre huse i klassisk stil. De kræver mere vedligeholdelse i form af maling end yderdøre i træ/alu. Vores døre i træ har dog gennemgået en grundig overfladebehandling, så de kan modstå al slags vejr i mange år frem.

LÆS MERE OM TRÆ

farver.png

Farver

Farven på vinduer og døre har stor betydning for det samlede udtryk af boligen. At vælge en farvet hoveddør kan være med til at gøre et hjem personligt og skabe indbydende velkomster for gæster. Hos KPK tilbyder vi facadedøre i mange forskellige farver, så der er mulighed for at vælge lige præcis den farve, der passer til husets stil.

Vælg en af vores ti standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark. Farverne kan også kombineres, hvis man ønsker forskellige ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg kan vinduer og døre også fås i andre farver på RAL- og NSC-skalaen – alt kan lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Valget af facadedør er vigtigt

En hoveddør, og generelt facadedøre, er et af de vigtigste designelementer for facaden på et hus. Det er derfor vigtigt at bruge god tid til at vælge den helt rigtige dør til huset. Det giver vi inspiration til i vores gallerier nedenfor.

renovering-nye-vinduer04.jpg

Stråtækt idyl fik nye vinduer og døre

Da en velbevaret villa med hvidkalkede vægge og sorte vinduer i Dragør skulle renoveres, faldt valget på en sort hoveddør med sprosser og fine detaljer.

Se den spændende case her

Facadedoer16

Hvilket type dør?

Vi har et bredt udvalg af facadedøre med unikke detaljer som f.eks. sporinger, mønstre, sidepartier og overpartier, der gør det muligt at sætte et personligt præg på sin hoveddør.

Få inspiration til valget

Renovering Nye Doere11

Galleri: Husets stil og alder

Valget af facadedør er afhængigt af husets stil og alder. I galleriet har vi samlet et udpluk af boliger fra forskellige tidsaldre, som har skiftet vinduer og døre til KPK.

Få inspiration i vores galleri

Klassisk eller moderne facadedør?

Fordi facadedøre og særligt hoveddøren har stor betydning for husets udtryk, har hver en detalje meget at sige. Vores yderdøre kommer i to profiler afhængigt af, om du bor i en ældre eller nyere bolig.

Når vi snakker detaljer i en facadedør, er der blandt andet tale om to former for profiler. Den ene er profil kehl, som er en klassisk og elegant udskæring, der passer godt ind i traditionelle og idylliske landhjem. Du kan også vælge profiler med skrå kehl, som er mere skarpt skåret, og som derfor passer bedre til det moderne, stilrene og skandinaviske hjem.

Klassisk Profil Kehl

Klassisk profil kehl

Moderne Skraa Kehl

Moderne skrå kehl

trin 1.png (1)

Brug for rådgivning?

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe facadedøre. Eksempelvis hvilken hoveddør, der passer til huset, hvilken type beslag der passer til, eller hvordan man udskifter yderdyre efter eksisterende hulmål.

Vi har håndværkere i hele landet, som står klar til at hjælpe. Kontakt den lokale KPK-forhandler, og få kompetent rådgivning og et tilbud på facadedøre.

Find forhandler

Garanti_stempel.png

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får du altid 10 års garanti på vinduer og døre, når du handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed Læs mere om KPK’s kvalitet

Sådan køber du

Det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når du skal købe nye døre til dit hus, så du er sikret en korrekt opmåling af dørene efter eksisterende hulmål.

Når du som slutbruger køber facadedøre og andre yderdøre hos os, er det gennem vores forhandlere, som er professionelle håndværksmestre, der yder en god service og sikrer døre, som passer til boligen. 

Læs om den enkle proces

Find forhandler

KPK’s facadedøre forhandles gennem et stort netværk af håndværksmestre over hele landet. De kan give råd og vejledning – og et tilbud på priser på facadedøre eller en ny hoveddør.

Find forhandler

3-lags døre.jpg

Facadedøre med energioptimerede glas

Vælger man en yderdør med glas, kommer den med energioptimerede ruder som standard. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

KPK’s energiruder lever nemlig op til markedets strenge krav om isolering og energieffektive byggematerialer og kommer med 3-lags glas til helårshuse, der sikrer den bedste isolering og den laveste varmeregning. Til sommerhuse o.lign. er det muligt at vælge 2-lags glas.

Læs mere om energi, glas og ruder

sikring mod tyveri.jpg

Gør hoveddør og yderdøre ekstra sikre

Husets hoveddør er ikke kun hjertet for husets velkomster, men også indbrudstyvenes indgang. Derfor er det vigtigt, at alle dørens komponenter er solide og gør det umuligt for ubudne gæster at finde en vej ind.

Vi har et bredt udvalg af sikringsudstyr til enten husets hoveddør eller andre yderdøre, der sikrer optimal indbrudssikring. Se vores udvalg af beslag og greb med forskellige låsemuligheder.

Læs mere om sikring af døre

Yale Doorman L3S Miljø Bred

Greb og tilbehør til døre

Vi har et stort udvalg af tilbehør til facadedøre, der alt sammen bidrager til optimal funktionalitet og indbrudssikring. Vi har f.eks. forskellige facadedørsgreb inkl. et med kodelås samt forskellige cylindertyper og bundtrin.

Tilbehør til døre

Sprosser-2.jpg

Sprosser

Facadedøre kan fås med sprosser, der er med til at give huset et charmerende udtryk både ude- og indefra og samtidig skaber et godt lysindfald i boligen. Vores sprosser kommer i forskellige mål og kan fås både i klassisk og moderne stil. Det udvendige materiale er lavet i træ/alu og kræver minimal vedligeholdelse, da sprosserne ikke behøver at blive malet og kan modstå al slags vejr.

Se sprosserne her

BUNDTRIN AF GLASFIBER

Vælger man bundtrin af glasfiber, får man et energioptimeret og slidstærkt bundtrin, der ingen vedligeholdelse kræver. Nogle steder er der krav om, at et bundtrin max må være 25 mm, og med en højde på netop 25 mm lever bundtrinnet op hertil.

Glasfiberbundtrinnet skal understøttes i hele sin længde, og oplever man det koldt eller kuldeledende, er det en god idé at isolere nedenunder.

Glasfiber Bundtrin

HÅRDTRÆSBUNDTRIN

Hårdtræsbundtrin er et varmt naturprodukt, som kræver lidt mere vedligeholdelse end et bundtrin af glasfiber. Hårdtræsbundtrin skal vedligeholdes med hårdtræsolie med fungicid udvendigt, der hindrer angreb af skimmelsvamp. Trinnet er ikke kuldeledende, og højden er 46 mm. Vær opmærksom på, om der er et krav til, hvor højt dørtrinnet må være over gulvniveau, og om trinnet derfor skal nedsænkes til 25 mm. I ældre huse kan trappestenens underlag være kampesten, som rækker ind i huset.

Haardttraes Bundtrin
Showroom Tømmergravsgade

Besøg vores showroom

Ved besøg i et af vores showrooms kan du blive inspireret og se forskellige løsninger, før du skal vælge dine nye vinduer og døre.

Vores showrooms ligger i København, Vejle og på Mors, og her kan du få lov at mærke, åbne, lukke og se vores udvalg af vinduer og døre, før du beslutter dig.

Læs mere her

snittegninger-ikon.jpg

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Forside KPK Brugervejledning Juni24 930X930

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

SE ALLE VEJLEDNINGER HER

ikon vedligeholdelse.jpg

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

detalje_ornamenteret-glas.jpg

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

Energlogo Kpk Vinduer

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi- og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

Aabningsretning

Åbningsretninger

Husk at tage stilling til åbningsretningen eller slagretningen af din dør. I Danmark har vi en tradition for, at facadedøre er indadgående, mens terrassedøre oftest er udadgående.

Man skal dog være opmærksom på, at indadgående døre kan have lidt problemer med at holde vandet ude, når det blæser meget kraftigt. I Danmark kommer vinden som regel fra vest, sydvest eller syd. Kombineres kraftig vind, blæst eller storm fra disse verdenshjørner med regn eller slud, vil det uundgåeligt føre til problemer med døre, som åbner indad. Her vil vi anbefale, at du får en udadgående dør i stedet. 

Du kan selvfølgelig få din dør både højre- og venstrehængt. Du kan i skemaet se, hvordan du skal stå for at se, om det kaldes højre ind - højre ud osv.

Tilmeld dig KPK's nyhedsbrev

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vinduesløsninger til dit hjem. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv klogere på vinduesdesign, indeklima, energieffektivitet og meget mere.

Accepter nyhedsbrev *

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev. Det er til enhver tid muligt at afmelde dig. Se mere på KPK's privatlivspolitik

Facadedør.jpg (1)

DEN RETTE BESÆTNING TIL DIN DØR

Husk at vælge besætning, dvs. greb og låsesystem til din nye facadedør. Hos KPK kan du vælge besætning i mat eller messing. 

Du vælger selv, om din dør på den indvendige side skal have en almindelig vrider, eller du foretrækker at bruge en nøgle, ligesom når du låser døren udefra. Dette giver ekstra sikring ved tyveri, da det vil kræve en nøgle at komme ud ad døren med tyvekosterne. Du kan også få begge dele ved at vælge en ude/hjemme funktion, hvor der sidder en ekstra dobbelt cylinder højere oppe på døren, som kan låses, f.eks. når du tager på ferie.

Hvis du hellere vil slippe helt for nøgler både ude og inde, kan du vælge at få din dør udstyret med en Yale Doorman kodelås. Den kan du låse op med en kode, en nøglebrik eller din mobil, så du kan lukke gæster ind, selvom du ikke er hjemme.
 

_B5I9525.jpg (1)

UDVID DØREN MED ET GLASPARTI

Sætter du et sideparti eller overparti af glas sammen med din dør, kan du lukke ekstra meget dagslys ind i dit hjem. Du kan kombinere alle vores hoveddøre med et fast parti i toppen, til siden eller hele vejen rundt – præcis som det passer dig.

Det faste side- eller overparti kan have mange forskellige designs, som ofte læner sig op ad stilen i dør og vinduer.

Loading...