Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Facadedøre

Du kan sætte stilen på din bolig med den rigtige facadedør. Det er et vigtigt valg, da døren både skal passe til husets stil og alder – og samtidig være funktionel i hverdagen.

Der er utallige muligheder. Skal facadedøren passe til en klassisk stil, eller skal den have det moderne enkle udtryk, som dominerer nutidens byggestil? Har du et ønske om at få ekstra lys ind via døren, kan du vælge en dør med glas. Eventuelt med matteret glas, hvis du ikke ønsker, man skal kunne se ind. Se vores mange facadedørs-modeller under Varianter nedenfor.

KPK’s facadedøre fås både i Træ/Alu og Træ og er solidt konstrueret til at holde i mange år frem. Derfor giver vi også 10 års garanti på dem. De har desuden en virkelig god isoleringsevne og energimærkning.

 

360 graders eksempel er en facadedør i træ med 3-lags glas og klassisk profil kehl indvendigt.

Farver

Med KPK’s standardfarver kan du få dine vinduer og døre i de mest benyttede farver i Danmark. Mod et mindre tillæg kan du endda få dem i de fleste RAL og NSC farver. Du har desuden mulighed for at få dem i forskellige farver ud- og indvendigt. F.eks. i en smuk sort eller mørk grå udvendigt og i hvid indvendigt. Vil du gerne have karm og ramme i to forskellige farver, kan det også lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Valget af facadedør er vigtigt

Facadedøren er et af de vigtigste designelementer for facaden på et hus. Den er det første, du og dine gæster møder, når I træder ind over dørtærsklen. Så det er vigtigt at bruge god tid til at vælge den helt rigtige dør for dig og din bolig. Skal der f.eks. være glas i døren? Skal den være i klassisk stil med sprosser og fyldinger – eller helt enkel og moderne? Farven kan også være afgørende.

I vores gallerier kan du finde masser af inspiration til, hvilken facadedør der vil passe bedst til dig og dit hus.

Skal din facadedør være i klassisk eller moderne stil?

Den klassiske profil kehl bruges til den mere klassiske stil. Til døre med sprosser anbefaler vi den klassiske profil kehl - da sprosserne også fås med denne kehling. Det giver et smukt harmonisk udtryk.

Den moderne udgave er med skrå kehl og er helt perfekt til døre, som skal passe til nyere og mere moderne boliger. Den har et enkelt og rent udtryk.

Klassisk profil kehl

Klassisk profil kehl

Moderne skrå kehl

Moderne skrå kehl

Få den rette rådgivning

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe vinduer. Vores håndværksmestre står altid klar med kompetent rådgivning og tilbud på vinduer og døre.

Find din forhandler

TRÆ/ALU eller TRÆ?

KPK’s døre fås både i Træ/Alu og Træ. Træ kræver mere vedligeholdelse, da dørene skal males engang i mellem. Træ/Alu ligner til forveksling Træ i overflade og udtryk, men har den fordel, at alu’en udvendigt beskytter døren fra vejr og vind. Vender din dør mod syd eller sydvest, vil solen påvirke malingen på træet en del mere, og her vil vi anbefale, at du vælger en dør i Træ/alu. Der er ofte større overflader på en dør i forhold til vinduer, hvorfor det er ekstra vigtigt at vælge det rigtige materiale fra starten.

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får man altid 10 års garanti på vinduer og døre, når man handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed        Læs mere om KPK’s kvalitet

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags energiruder

Vil du have den bedste energimæssige løsning, skal du vælge vores 3-lags ruder til dine døre. De lever til fulde op til de strenge krav, markedet har i dag til isolering og energieffektive byggematerialer.

3-lags ruder isolerer bedre end 2-lags. Du sparer altså penge på varmeregningen samtidig med, at du øger komfort og indeklima, da træk og kuldebroer bliver reduceret.

Læs mere om energi, glas og ruder

Glasfiber bundtrin

Glasfiber kræver ikke nogen vedligeholdelse. Højden er 25 mm, så de steder, hvor der er krav om max. 25 mm højde på dørtrin, kan trinnet bruges.
Glasfiberbundtrinnet kræver at blive understøttet i hele sin længde.

Er bunden under bundtrinnet meget kold eller kuldeledende, skal der isoleres nedenunder.

Hårdtræsbundtrin

Hårdtræsbundtrin er et varmt naturprodukt, som kræver noget vedligeholdelse. Hårdtræsbundtrin vedligeholdes med hårdttræsolie med fungicid, beregnet til udvendig brug (hindrer angreb af skimmelsvamp). Trinnet er ikke kuldeledende, og højden er 50 mm. Trinnet skal derfor "nedsænkes", hvis der er krav om max. højde på 25 mm på dørtrinnet. I ældre huse kan trappestenens underlag være kampesten, som rækker ind i huset.

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK vinduer, blandt andet monteringsvejledning- og videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

 

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

 

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ fra bæredygtige skovbrug. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Få garanti og tryghed

Læs mere om KPK's høje kvalitet

 

Åbningsretninger

Husk at tage stilling til åbningsretningen eller slagretningen af din dør. I Danmark har vi en tradition for, at facadedøre er indadgående, mens terrassedøre oftest er udadgående.

Man skal dog være opmærksom på, at indadgående døre kan have lidt problemer med at holde vandet ude, når det blæser meget kraftigt. I Danmark kommer vinden som regel fra vest, sydvest eller syd. Kombineres kraftig vind, blæst eller storm fra disse verdenshjørner med regn eller slud, vil det uundgåeligt føre til problemer med døre, som åbner indad. Her vil vi anbefale, at du får en udadgående dør i stedet. 

Du kan selvfølgelig få din dør både højre- og venstrehængt. Du kan i skemaet se, hvordan du skal stå for at se, om det kaldes højre ind - højre ud osv.