< Tilbage til Forside

Inspiration til din udestue

En udestue kan give dig mere lys og luft i hverdagen. Uanset om du bor i et klassisk parcelhus, minimalistisk nybyggeri eller en ældre herskabsvilla. Udestuens store glaspartier giver udsyn til haven og lader lyset strømme frit året rundt, så du kan sidde inde og nyde alt det derude. 

Tylstrup7943

Det gode ved en udestue er 

  • Du får mere plads derhjemme – det er både praktisk og skaber rum til gode stunder

  • Du får mere lys og luft – måske en helt ny måde at bruge dit hjem

  • Du får naturen tættere på – et sted at få skuldrene ned og slappe af

  • Du får nyt liv i dit hjem – en pæn og funktionel udestue vil øge værdien af din 
Tylstrup 0009 (1)

fire ting, du skal overveje

Beliggenhed

Din nye udestue skal placeres med omtanke. Den må helst ikke stjæle dagslys fra det rum, der grænser op til den. Og samtidig har solens gang over himlen betydning for mængden af lys og skygge i selve udestuen.

Glas

Vender udestuens glasflader mod syd eller sydvest, risikerer den at blive drønvarm i sommerhalvåret. Overvej derfor at vælge solglas i dine vinduer som beskyttelse mod overophedning.

Overvej også at vælge glas med ekstra sikkerhed – især hvis glasset går til gulvet. Det mindsker risikoen for, at legende børn, gæster eller andre kommer til skade, hvis ruden går i stykker. Hos KPK kan du få laminerede ruder, hærdede ruder eller en kombination. Læs mere om vores glastyper her

Dør

Overvej, om udestuens store vinduespartier i virkeligheden skal være en dør. Eller flere. Mange vælger en dobbelt terrassedør for at få en bred åbning ud til haven og følelsen af at inde og ude smelter sammen. Samme effekt vil en hæveskydedør give – uden at kræve plads til at svinge åben. Mens en foldedør vil kunne give den største åbning, hvis du åbner den helt. Se alle vores forskellige døre her

Indeklima

En udestue bliver hurtigt varm på grund af de store glasflader. Med friskluftsventiler kan du sikre en jævn strøm af frisk luft døgnet rundt – uanset om du er hjemme eller ej. De er nemme at betjene med et enkelt klik og hjælper med at sikre et godt indeklima. 

Tylstrup7921

Husk at søge byggetilladelse

Du skal altid søge om byggetilladelse hos kommunen, før du bygger en udestue. I den forbindelse skelner bygningsreglementet mellem to forskellige typer udestuer, afhængig af om den skal varmes op eller ej:

  • En opvarmet udestue vil blive betragtet som en tilbygning. Den skal opfylde en række krav til eksempelvis isolering og tæthed – ligesom al anden beboelse.
  • En uopvarmet udestue skal ikke opfylde de samme krav til isolering, men der er stadig regler om eksempelvis sikkerhed og brandsikkerhed.

Der er også andre regler om afstand til skel, bebyggelsesprocent på grunden, redningsåbning og den slags, som du skal have styr på, hvis du vil bygge en ny udestue. Din fagmand kan hjælpe dig med at sikre, at alle reglerne bliver overholdt.

 

Tylstrup7946 (1)

Red din gamle udestue

Hvis du allerede har en gammel udestue, trænger den måske til en kærlig hånd. 

Udestuerne skød for alvor op i Danmark i 80’erne. Det gik stærkt, de var ikke alle lige fikse, og mange vælger i dag at rive deres gamle udestuer ned. Overvej, om du kan renovere din i stedet. Moderne vinduespartier kan give din udestue en ny stil, der ikke bare passer til dit hus, men løfter det samlede udtryk.

Besøg vores showroom

Vil du gerne have rigtigt fat i et vindue, før du bestemmer dig? Se afstandsprofilerne, mærke grebet i hånden og prøve at åbne og lukke en dør? Det kender vi godt. Og derfor har vi et showroom i København, et i Vejle og et på Mors, hvor du er velkommen til at kigge forbi og blive klogere.

Besøg vores showrooms

Prøv vores vindueshjælper

Den er egentlig designet til renoveringsprojekter, men måske kan vores Vindueshjælper alligevel inspirere til gode overvejelser og ideer til dit byggeprojekt. Du indtaster bare adressen på din byggegrund og vælger den type hus, der passer bedst på dit projekt. Og så bliver du præsenteret for en stribe gode råd og anbefalinger.

Prøv vindueshjælperen

Loading...