< Tilbage til Vinduer

Dannebrogsvinduer

Bevar et traditionelt udtryk med klassiske dannebrogsvinduer, der passer særligt til ældre huse, murmestervillaer og patriciervillaer. Det ikoniske dannebrogsvindue med sprosser imødekommer det moderne hjem og sikrer et bedre indeklima og et mindre energiforbrug.

Det traditionelle dannebrogsvindue har fire faner – præcis som Dannebrog, som det er inspireret af. Det er et sidehængt vindue, der betjenes med anverfer og stormkrog, der gør det nemt at åbne og lukke vinduet.

Med respekt for traditionerne tilbyder vi et bredt udvalg af dannebrogsvinduer til dem, der ønsker at bevare den klassiske vinduesstil og traditionelle arkitektur. Vinduerne kommer i flere fag, med eller uden sprosser, med friskluftsventil og i både træ og træ/alu.

360 graders eksempel er et dannebrogsvindue i træ/alu med 3-lags glas og klassisk profil kehl indvendigt.

Se åbningsfunktion

farver.png

Farver

Farven på vinduer og døre har stor betydning for det samlede udtryk af boligen. Vi tilbyder dannebrogsvinduer i mange forskellige farver, der passer til alle typer boliger.

Vælg en af vores ti standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark. Farverne kan også kombineres, hvis man ønsker forskellige ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg kan vinduer og døre også fås i andre farver på RAL- og NSC-skalaen – alt kan lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Få inspiration til valg af dannebrogsvindue

Et dannebrogsvindue er ikke bare et dannebrogsvindue. De kommer i mange varianter og med forskelligt tilbehør. F.eks. kan de fås med forskellige antal faner, med og uden sprosser, i forskellige farver, med forskellige typer beslag og i enten træ eller træ/alu. Få inspiration i vores galleri og fra vores cases.

Gods 35

Mangesprossede dannebrogsvinduer til smukt, gammelt gods

Dannebrogsvinduer med sprosser har bidraget til den autentiske stemning i den oprindelige forpagterbolig.

Se den flotte case her

Dannebrogsvinduer13.jpg

Hvilken type dannebrogsvindue skal man vælge?

Hvilken type dannebrogsvindue passer til boligen? Dannebrogsvinduer kommer i forskellige farver og modeller – og med flere antal fag.

Få inspiration til valget

renovering-nye-vinduer02.jpg

Galleri: Husets stil og alder

Valg af vinduer har stor betydning for husets samlede udtryk. Husets byggestil og byggeår er en god indikator for, hvilke vinduer der passer til boligen.

Få inspiration i vores galleri

trin 1.png (1)

Brug for rådgivning?

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe topstyrede vinduer. Eksempelvis hvilket topstyret vindue, man skal vælge, hvilken type beslag, der passer til, eller hvordan man udskifter vinduer og døre efter eksisterende hulmål.

KPK Døre og Vinduer har håndværkere i hele landet, som står klar til at hjælpe. Kontakt den lokale KPK-forhandler og få kompetent rådgivning og et tilbud på topstyrede vinduer.

Find din forhandler

Klassisk eller moderne dannebrogsvinduer?

Er husets stil klassisk eller moderne? Vælg mellem to kehlinger til dannebrogsvinduet.

Den klassiske profil kehl kommer særligt til sin ret ved dannebrogsvinduer med sprosser, hvor detaljerne fremhæves og giver boligen et arkitektonisk udtryk, der er typisk for klassiske byggerier. Skrå kehl ses derimod typisk i den moderne bolig, hvor indretningen er stilren og minimalistisk.

Klassisk Profil Kehl

Klassisk profil kehl

Moderne Skraa Kehl

Moderne skrå kehl

Sprosser-2.jpg

Sprosser

Det traditionelle dannebrogsvindue kommer med fire sprosser, men faktisk fås vinduerne med forskellige antal sprosser og i tre forskellige bredder. KPK’s dannebrogsvinduer med sprosser fås både med klassisk eller moderne kehl indvendigt, mens de udvendigt er beklædt med alu, så de kan modstå al slags vejr og kræver minimal vedligeholdelse.

Se sprosser og mål her

Dannebrogsvinduer i træ eller træ/alu?

Vælg mellem dannebrogsvinduer i enten træ eller træ/alu. Forskellen er minimal – dog kræver træ/alu mindre vedligeholdelse, mens vinduer i træ til gengæld nemt kan slibes, spartles og males. Læs mere om de forskellige materialer nedenfor.

TRÆ/ALU VINDUER

trae-alu-hjoerneproever338h-min.png

Vinduer i træ/alu kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det skyldes, at den udvendige side er beklædt med aluminium, som kan modstå det danske vejr. Aluminiummet er bearbejdet, så det giver et flot udtryk udvendigt, mens et klassisk og moderne udtryk bevares indvendigt.

Læs mere om vinduer i træ/alu

TRÆ VINDUER

trae-hjoerneproever-338h-min.png

Vinduer i træ passer særligt til ældre huse i klassisk stil. Vores trævinduer har gennemgået en grundig overfladebehandling, så de kan modstå al slags vejr i mange år frem. De kræver dog mere vedligeholdelse i form af maling end vinduer i træ/alu. 

LÆS MERE OM VINDUER I TRÆ

3-lags vinduer.jpg

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags energiruder

Vinduer fra KPK kommer med optimerede energiruder som standard, som kan tilpasses alle slags vinduer efter mål. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

3-lags glas har den bedste isolering og derfor også den laveste varmeregning. De har et lavere varmetab og øger komforten og indeklimaet, da træk og kuldebroer bliver reduceret. Vinduer med 3-lags glas benyttes til helårshuse, mens 2-lags glas er forbeholdt sommerhuse og lignende.

Læs mere om energi, glas og ruder

SÅDAN KØBER DU

Det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når du skal købe nye vinduer og døre. På den måde er du sikret en korrekt opmåling af vinduer efter mål af de eksisterende hulmål i boligen.

KPK døre og vinduer købes gennem vores forhandlere, som er professionelle håndværksmestre, der yder en god service og sikrer vinduer på mål, som passer til boligen.

Læs mere om den enkelte proces

FIND DIN FORHANDLER

Hos KPK forhandler vi vinduer og døre gennem et stort netværk af håndværksmestre over hele landet. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find forhandler

Garanti_stempel.png

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får du altid 10 års garanti på vinduer og døre, når du handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed Læs mere om KPK’s kvalitet

sikring mod tyveri.jpg

Vær på den sikre side

Tilkøb sikringsbeslag til dannebrogsvinduer for optimal indbrudssikring. Sikringsbeslag til vinduer og døre holder børnene inde og ubudne gæster ude.

Læs mere om sikring af vinduer

Renovering-nye-vinduer06.jpg

Tilbehør til vinduer

Vi har et stort udvalg af forskelligt tilbehør til dannebrogsvinduer, der alt sammen bidrager til optimal funktionalitet og indbrudssikring. Vi har f.eks. udluftningsventiler, pudsebeslag og meget mere.

Se udvalget af tilbehør

snittegninger-ikon.jpg

SNITTEGNINGER

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Forside KPK Brugervejledning Juni24 930X930

VEJLEDNINGER

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

ikon vedligeholdelse.jpg

VEDLIGEHOLDELSE

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

detalje_ornamenteret-glas.jpg

GLAS OG RUDER

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

Energlogo-kpk-vinduer.png

ENERGI, DVV OG FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

Showroom Tømmergravsgade

Besøg vores showroom

Ved besøg i et af vores showrooms kan du blive inspireret og se forskellige løsninger, før du skal vælge dine nye vinduer og døre.

Vores showrooms ligger i København, Vejle og på Mors, og her kan du få lov at mærke, åbne, lukke og se vores udvalg af vinduer og døre, før du beslutter dig.

Læs mere her

Redningsåbning1.jpg

Redningsåbning – hvis uheldet skulle være ude

Et dannebrogsvindue kan sagtens fungere som en redningsåbning i tilfælde af brand. Også selvom de enkelte fag typisk er lidt smalle i et dannebrogsvindue.

Hvis et vindue skal fungere som redningsåbning, kan du vælge at få en såkaldt brandredningspost monteret i midten i stedet for den sædvanlige faste post. En brandredningspost er en løs midterpost, der kan åbnes sammen med det sidehængte vindue i tilfælde af brand, så vinduets åbning bliver dobbelt så stor.

Du kan læse mere i Bygningsreglementet om de regler, der gælder for brandredning, og samtidig vurdere, om dine dannebrogsvinduer er store nok til at fungere som redningsåbning.

Klikventil

Let at lufte ud i al slags vind og vejr

Et dannebrogsvindue gør det nemt at lufte ud. Du bestemmer selv, om du vil åbne de små vinduesrammer for oven eller de store for neden. Om du vil åbne mod højre eller mod venstre. På den måde er det let at styre mængden af frisk luft og tilpasse din udluftning til vindens styrke og retning.

Du kan også vælge at få friskluftsventiler i dine dannebrogsvinduer. Med dem kan du lufte ud, uanset om det styrtregner eller sner eller du slet ikke er hjemme, da de tillader luften at cirkulere, selvom vinduet er lukket. Det kræver bare et enkelt klik på ventilen at åbne og lukke den, så du bestemmer selv, hvor meget frisk luft du vil have ind.

Bæredygtighed.jpg

Vi passer på miljø, klima og dig

For KPK er bæredygtighed et spørgsmål om sund fornuft. Vi bruger kun træ fra FSC®-certificerede skove og sørger for at udnytte rub og stub. Vi bruger grøn strøm fra vedvarende energi i vores produktion, vi overfladebehandler med det miljøvenlige 2-ØKO-system, og vi bruger genanvendeligt aluminium til at beklæde vores træ/alu-elementer.

Faktisk er samtlige vinduer og døre fra KPK registreret i databasen for byggeprodukter, der kan indgå i Svanemærket byggeri. De lever med andre ord op til Svanemærkets skrappe krav til, at produkterne skal være gode for både miljø, klima og beboere.

Indeklimamærket sikrer, at vores vinduer og døre ikke afgiver giftstoffer til luften i dit hjem, men bidrager til et sundt og behageligt indeklima.

kpk-produceret i danmark-png.png

Vinduer produceret i Danmark

Hos KPK er vi rundet af det gode håndværk. Vi har produceret vinduer siden 1976 og holder fast i de stærke traditioner for kvalitet, holdbarhed og optimale løsninger – nu tilsat en moderne, højteknologisk produktion midt på Mors.

Alle vores vinduer og døre er designet, udviklet og produceret i Danmark. De passer med andre ord til det danske klima med rusk, regn og kulde. Og er bygget til at holde.

Vores dygtige medarbejdere har styr på hvert eneste vindue og dør, der forlader vores fabrik, og sørger for, at de lever op til vores egne tårnhøje krav. Det er samtidig din garanti for, at kvaliteten den er dansk.

Loading...