Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Foldedøre

En foldedør gør det muligt at åbne helt op til udelivet og giver samtidig et stort lysindfald. Den er funktionel og giver boligen et flot udtryk. Foldedøre udendørs giver derfor en perfekt åbning til terrassen, altanen eller udestuen.

Foldedøre kombinerer funktionalitet og design, der bidrager med masser af personlighed til hjemmet. Vores foldedøre gør det muligt at skabe åbninger helt op til syv meter og har derfor en udvidende effekt på rummet. Foldedøre fra KPK fås i både træ og træ/alu, med og uden sprosser – og i et væld af forskellige farver.

Et 360 graders eksempel på en KPK-foldedør i træ/alu med trelags glas og moderne skrå kehl på indersiden.

 

Farver

Det typiske valg af farve på foldedøre er hvid eller sort. Men faktisk tilbyder vi foldedøre i et hav af farver. Vælg en af vores ti standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark, eller kombiner dem for at få forskellige farver ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg er det også muligt at vælge en anden farve på RAL- eller NSC-skalaen.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Få inspiration til valget af foldedør

En foldedør er et oplagt valg for mange. De store vinduespartier gør, at inde- og udeliv smelter sammen, så naturen kan nydes året rundt. Mange vælger en foldedør til terrassen eller altanen for nemt og hurtigt at kunne åbne op. Særligt på de lune sommeraftner er det en stor fordel. Få inspiration til valg af foldedør fra vores tidligere cases nedenfor.

Klassisk eller moderne kehl?

Den klassiske profil kehl giver et flot og elegant udtryk og ses ofte i kombination med sprosser.

Den anden udgave er med skrå kehl og er specielt udviklet til den nyere bolig med et moderne udtryk.

Klassisk profil kehl

Klassisk profil kehl

Moderne skrå kehl

Moderne skrå kehl

Få den rette rådgivning

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe foldedøre. Vi har håndværkere i hele landet, som står klar til at hjælpe. For vi ved, at det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når man skal købe nye vinduer og døre. På den måde er man sikret en korrekt opmåling efter eksisterende hulmål i boligen.

Kontakt din lokale KPK-forhandler, og få kompetent rådgivning og et godt tilbud.

Find din forhandler

TRÆ/ALU eller TRÆ?

Foldedøre fra KPK fås i to slags rammer med dobbelttætning, der sikrer tætte døre året rundt. De ligner hinanden til forveksling, men har forskellige egenskaber. Derfor har vi lavet et hurtigt overblik med den vigtigste information.

Træ/alu døre

En foldedør udført i træ/alu fremstår indvendigt som en klassisk trædør, mens den har et udvendigt lag af aluminium. Det giver døren ekstra beskyttelse mod vejret og kræver minimal vedligeholdelse. Til trods for den udvendige alu-overflade er døren ikke for blank og har næsten samme udtryk som en almindelig trædør. Derfor er den velegnet til den velkendte danske arkitektur.

Hvis foldedøren skal vende mod syd eller sydvest, anbefaler vi at vælge en foldedør beklædt med aluminium for at beskytte farven.

Læs mere om træ/alu

Træ døre

Trædøre kræver lidt mere vedligeholdelse end døre i træ/alu, da de skal males en gang imellem. Alle døre fra KPK har dog gennemgået en grundig overfladebehandling, så de kan modstå vejr og vind i mange år.

KPK’s foldedøre i træ passer smukt ind i den klassiske stil, som man ofte finder i ældre boliger, stråtækte huse og patriciervillaer. Vælger man døren med sprosser, kan den bidrage med et ekstra romantisk udtryk.

Læs mere om træ

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor giver vi altid 10 års garanti på foldedøre – og alle andre vinduer og døre. Det er fem år mere end VinduesIndustriens generelle garantibetingelser.

Læs mere om garanti og tryghed        Læs mere om KPK’s kvalitet

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags glasruder

3-lags ruder er den bedste energimæssige løsning på markedet. De energioptimerede 3-lags vinduer lever op til de høje krav til isolering og energieffektive byggematerialer til helårshuse.

3-lags glasruder isolerer bedre end 2-lags ruder, eftersom det ekstra lag reducerer træk og kuldebroer. Det giver mulighed for at spare på varmeregningen og forbedre indeklimaet. Foldedøre med 3-lags glas benyttes til helårshuse, mens 2-lags glas er forbeholdt sommerhuse og lignende.

Læs mere om energi, glas og ruder

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

 

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

 

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ fra bæredygtige skovbrug. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi- og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

 

Åbningsretninger

Husk at tage stilling til åbningsretningen eller slagretningen af din dør. I Danmark har vi en tradition for, at facadedøre er indadgående, mens terrassedøre oftest er udadgående.

Man skal dog være opmærksom på, at indadgående døre kan have lidt problemer med at holde vandet ude, når det blæser meget kraftigt. I Danmark kommer vinden som regel fra vest, sydvest eller syd. Kombineres kraftig vind, blæst eller storm fra disse verdenshjørner med regn eller slud, vil det uundgåeligt føre til problemer med døre, som åbner indad. Her vil vi anbefale, at du får en udadgående dør i stedet. 

Du kan selvfølgelig få din dør både højre- og venstrehængt. Du kan i skemaet se, hvordan du skal stå for at se, om det kaldes højre ind - højre ud osv.

FAQ

Prisen afhænger af husets mål. Kontakt den lokale KPK-forhandler for at få kompetent rådgivning og et tilbud på en foldedør, der passer til boligen.

Se vores video, der viser, hvordan man samler, monterer og justerer en foldedør.

Se vejledninger

Den er en nem og fleksibel løsning som udgang til terrassen, altanen eller udestuen. Derudover er den med til at skabe masser af lysindfald i rummet året rundt.

Tilmeld dig KPK's nyhedsbrev

Vi er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vinduesløsninger til dit hjem. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv klogere på vinduesdesign, indeklima, energieffektivitet og meget mere.

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev. Det er til enhver tid muligt at afmelde dig. Se mere på KPK's privatlivspolitik