< Tilbage til Forside

Til dig der skal bygge nyt

Gode råd og inspiration til dine vinduer og døre

Skal du i gang med at bygge dit nye drømmehus, og overvejer du, hvilke vinduer og døre du skal vælge? Der er flere detaljer at overveje, når det gælder vinduer og døre i et nybygget hus.

Vinduerne skal først og fremmest passe til den ønskede arkitektur. Det er ofte rene linjer, store vinduesflader og masser af lysindfald, der er i fokus ved nybyggeri. Uanset, om stilen er minimalistisk, moderne eller mere klassisk.

Her på siden får du et overblik over de vigtigste overvejelser, du skal have styr på.

KPK vision 3.jpg (1)

Vinduer, der passer til dig og dit hjem

Langt det meste nybyggeri er i dag holdt i en moderne stil med et enkelt udtryk. Men det er vigtigt at tage højde for boligens ønskede stil, før du vælger vinduer. 

Vores VISION serie med smalle rammer, rene linjer og unikke isoleringsevne er et oplagt valg til nybyggeri. VISION giver et stort lysindfald, et godt indeklima - og en besparelse på varmeregningen.  

Læs mere om Vision

Der findes dog en bred vifte af andre vinduestyper, som vil være oplagte valg til dit nye hus.

Se dem her

Måske er den rigtige vinduestype en dør

Åbne opholdsrum og store glasflader giver masser af dagslys indenfor året rundt. Og i de fleste nybyggede huse vælger ejerne at lade glasset gå til gulvet. Hæveskydedøre, foldedøre, terrassedøre eller vinduesdøre giver nem adgang til have og terrasse. Og alle kan de kombineres med faste vinduespartier, der sikrer maksimalt lysindfald.

Flere vælger også vinduesdøre til soveværelserne – igen på grund af lyset og adgangen til det fri. Og ellers leverer vi typisk topstyrede eller sidehængte vinduer til bad, bryggers og børneværelser i nybyggerier.

Hæveskydedøre13.jpg

Hæveskydedør

Foldedøre3.jpg

Foldedør

Terrassedør

Terrassedør 

Vinduesdør

Vinduesdør

B5I0835

Funktionelle vinduer

Det moderne vindue kan meget mere end bare lukke lys ind og holde på varmen. Hos KPK vælger du selv mellem de mange funktioner, så du får præcis de vinduer, der passer til dine behov og dit hjem.

FUNKTIONSGLAS

Glasset i dine vinduer har til formål at få mest muligt lys og energi gennem ruden - og at mindst mulig energi og varme slipper ud. Det kan dog også have forskellige andre funktioner som solafskærmning, lyddæmpning, sikring – eller at skærme mod nysgerrige blikke.

LÆS MERE OM GLAS

TILBEHØR

Vi tilbyder en bred vifte af tilbehør til vinduer og døre, som bl.a. kan bidrage med komfort, sikkerhed og personlighed til boligen. En diskret ventil i topkarm eller tværpost gør det muligt at lufte ud, selvom du ikke er hjemme. Med en sikringsanverfer på det sidehængte vindue er det svært at lukke vinduet op og kravle ud. Se det og meget andet.

SE VORES TILBEHØR

Trae Alu Eller Trae NY Konstruktion

Skal det være træ eller træ/alu?

Om du skal vælge vinduer i træ eller træ/alu afhænger dels af, hvilket udtryk dit hjem skal have, og dels af din holdning til vedligeholdelse. Trævinduer giver et mere klassisk udtryk, mens træ/alu ofte foretrækkes til moderne byggeri. 

Alle  vores vinduer er fremstillet i kernetræ fra langsomt voksende fyr. Det er med til at sikre den gode kvalitet og lange holdbarhed, som vi kan stå inde for. Træ/alu vinduer og døre er beklædt med aluminium på den udvendige side, som kræver minimal vedligeholdelse.

Læs mere om Træ vinduer

Læs mere om træ/alu vinduer

farver.png

Farven på dine vinduer

Langt de fleste vælger sorte eller hvide vinduer, når de bygger nyt. Men faktisk kan vi male dine nye vinduer i op til 14 forskellige farver, som alle er nøje udvalgt og afstemt efter de danske byggetraditioner. 

Husk, at du sagtens kan vælge en farve på den udvendige side og en anden indenfor. 

Læs mere her

Hvad skal du vide om døre?

Vejrupengdraget 4

Facadedør. Hoveddør. Yderdør …

Kært barn har mange navne. Og i facadedørens tilfælde også rigtig mange muligheder for at finde det helt rigtige design.

Skal det være en fyldningsdør eller en pladedør? Skal der glas i? Skal den have sideparti, overparti, sprosser eller sparkeplade? Eller hvad med en halvdør, hvor du kan nøjes med at åbne den ene halvdel?

Du kan få det, præcis som du drømmer om. Så din hoveddør både passer til husets stil, udtryk og alder. Og tager godt imod dig, hver gang du kommer hjem.

Se vores varianter her

Grebet er en vigtig detalje

Dit dørgreb skal ligge godt i hånden og passe til både dør og hus. Hos KPK har vi fire almindelige greb i forskellige stilarter plus et greb med kodelås:

Facadedørsgreb DG1.jpg
DG2 Cylinder, Udefra
DG 3 Cylinder, Udefra
Messinggreb Std Cylinder

Hos KPK bestemmer du selv, om grebet skal have selskab af en cylinderlås eller en vrider på den indvendige side.

Facadedør.jpg

Få ekstra lys i entre og bryggers

Overvej at gøre plads til et fast sideparti eller overpart af glas ved siden af din facadedør. Det lader dagslyset strømme ind i entre og bryggers, så de fremstår lyse og indbydende, selvom døren er lukket. Bor du meget åbent med kig fra trappestenen og direkte ind i hjemmet, kan du overveje at udstyre sidepartiet med ornamenteret glas for at skabe lidt privatliv.

KPK Nykøbing Mors 1

Vil du inspireres?

Vi har samlet en stribe gode eksempler til dig på andres gode løsninger. Her kan du lade dig inspirere og samle gode ideer fra hele landet.

Læs mere her

Kpk Brochure

Download Brochure

Der er en del valg og muligheder at tage stilling til, før du bestiller nye vinduer og døre. Find inspiration og skab overblik ved hjælp af vores brochure.

Bestil her

Besøg vores showroom

Vil du gerne have rigtigt fat i et vindue, før du bestemmer dig? Se afstandsprofilerne, mærke grebet i hånden og prøve at åbne og lukke en dør? Det kender vi godt. Og derfor har vi et showroom i København, et i Vejle og et på Mors, hvor du er velkommen til at kigge forbi og blive klogere.

Besøg vores showrooms

Prøv vores vindueshjælper

Den er egentlig designet til renoveringsprojekter, men måske kan vores Vindueshjælper alligevel inspirere til gode overvejelser og ideer til dit byggeprojekt. Du indtaster bare adressen på din byggegrund og vælger den type hus, der passer bedst på dit projekt. Og så bliver du præsenteret for en stribe gode råd og anbefalinger.

Prøv vindueshjælperen

Loading...