< Tilbage til Forside
Bæredygtighed3.jpg (1)

KPKs tilgang til bæredygtighed

For os er bæredygtighed et spørgsmål om sund fornuft. Derfor sørger vi for at bruge naturens råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild.

  • Alle vinduer og døre er produceret lokalt på vores fabrik på Mors
  • Vi anvender grøn strøm fra vedvarende, nordiske energikilder til produktionen
  • Vores produkter er i rent træ fra FSC®-certificeret skovbrug
  • Vi bruger al overskudstræ til biobrændsel og opvarmning af egen produktion
  • Vores træ er overfladebehandlet med det miljøvenlige 2-ØKO-system
  • Vi anvender genanvendeligt aluminium til at beklæde vores træ/alu-elementer
  • Alle vinduer og døre fra KPK er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri
  • EPD miljøvaredeklaration på vores produkter

Vores produkter lever op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så du sparer på både energien og varmen.

Læs mere om energioptimering

Læs, hvad klimavenlighed betyder for Interiør stylist Louise Kamman Riising. F.eks. når hun køber vinduer til sit og familiens hus.

Se Fam. Riising case her

FSCsMqPov_KPK_web.png

FSC®-certificeret træ

Hos KPK har vi respekt for kvalitetsmaterialer og naturen. Derfor fremstiller vi vores vinduer og døre med FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift.

En FSC®-certificering sikrer en skovstandard gennem en række krav, der har stor betydning for klima, mennesker, lokalsamfund og skovens biodiversitet. Når du køber FSC®-certificerede produkter, er du med til at sikre, at fremtidige generationer også kan få glæde af naturens ressourcer.

Læs mere om FSC®

LOGO DK

Indeklimamærket

Indeklimaet har stor betydning for, hvordan du har det i dit hjem. Derfor har Dansk Indeklima Mærkning, som er en frivillig mærkningsordning, udarbejdet en række krav til produkter og materialer, og hvordan disse påvirker luftkvaliteten.

Indeklimamærket sikrer, at produkter fra KPK ikke afgiver giftstoffer til indeluften, men bidrager til et godt og sundt indeklima. Indeklimamærkede materialer er en naturlig del af et bæredygtigt byggeri, hvor en god indeluftkvalitet bidrager til den sociale bæredygtighed.

certifikat for Dansk Indeklima Mærkning

energi_logo_367x277pxl-1.jpg

Energimærke

KPK er med i Energistyrelsens energimærkningsordning, hvilket betyder, at vores produkter er energimærkede. Alle vores vinduer og døre er energiklassemærket A eller B afhængigt af rudetype.

Energimærkningsordningen er en skala fra A til F, hvor A er den bedste energiklasse i forhold til energiforbrug og isoleringsevnen af et produkt. I forbindelse med nybyggeri er det et krav, at alle vinduer og døre er energimærket A, hvis de skal anvendes til helårshuse, mens B-mærkede produkter stadig må bruges til sommerhuse.

Mærkningsordningen er et samarbejde mellem brancheorganisationen VinduesIndustrien og Energistyrelsen. KPK var blandt de første vinduesproducenter i Danmark til at modtage det nye energimærke i 2011, og alle vores produkter lever op til Bygningsreglementet og nutidens skrappe krav til energioptimering.

EPD/Miljøvaredeklaration

En EPD (Environmental Product Declaration), på dansk en miljøvaredeklaration, dokumenterer en byggevares miljømæssige egenskaber.

Fra 1. januar 2023 er det et lovkrav, at man ved alt nybyggeri kan dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA).

For nybyggeri over 1.000 m2 er der et krav om en CO2 grænseværdi svarende til 12 kg/CO2/ækv/m2/år.

Vi har udviklet en specifik EPD af typen vugge-til-port med tilvalg (A4, A5, C1-C4 og D), hvor alle relevante og afgørende processer er medregnet. EPD'en er lavet for alle vores produkter - 3-lags Træ, 3-lags Træ/Alu, 2-lags Træ og 2-lags Træ/Alu samt pladedøre (selvstændigt link). Der findes også en mere generel branche-EPD for vinduesindustrien for de fire førstnævnte produkter.

Find KPK's EPD'er her (ekskl. pladedøre)

EPD for pladedøre

Nedenstående model viser de processer, som er afdækket i vores EPD'er:

EPD Illustration Web (1)
Bæredygtighed.jpg

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags energiruder

Alle vinduer fra KPK bliver produceret med energioptimerede ruder som standard. Energiruder sørger nemlig for, at solstrålerne nemt kan komme ind og varme rummet med deres naturlige energi, mens så lidt af varmen og energien som muligt slipper ud.

Hos KPK kan du vælge at få vores vinduer med enten to- eller trelags energiglas. Med trelags vinduerne får du en øget isolering, som minimerer træk og kuldebroer. Det sikrer en forbedret komfort og indeklima samtidig med, at du kan spare på varmeregningen. Vores trelags glasruder sikrer en energiklasse A, mens vores tolagsvinduer er energimærket B.

Læs mere om energi, glas og ruder

Bæredygtighed2.jpg

PRODUCERET I DANMARK. MED RESPEKT

For at sikre klimavenligt byggeri og en lav CO2 udledning producerer vi alle vores produkter på egen fabrik lige uden for Nykøbing Mors ved brug af grøn strøm og biobrændsel. En lokal produktion giver os mulighed for at være mere bæredygtige samtidig med, at det giver både kunder og slutbrugere en række fordele.

Ud over en meget kort leverings- og reaktionstid er vi som producent altid indenfor rækkevidde, hvor vores håndværkskunder har direkte kontakt til fagkonsulenter. Derudover er der også mulighed for hurtig hjælp, udbedring af skader og danske reservedele.

Læs mere om KPK her

 

Træ/alu vinduer

Vinduer i træ/alu har den store fordel, at de kræver minimal vedligeholdelse. Selve vinduet er produceret i holdbart kernetræ, som er beklædt med aluminium og sikrer en lang holdbarhed samtidig med, at man beholder det naturlige udtryk af træ på indersiden.

Læs mere om vinduer i Træ/alu

Vinduer i Træ

Vinduer i træ sikrer et varmt udtryk og er velegnede til enhver, som ønsker vinduer i et naturligt materiale. Vi producerer vores vinduer i høj kvalitet med en lang holdbarhed. For ekstra beskyttelse mod råd og svamp får træet også en ensartet miljøvenlig overfladebehandling.

Læs mere om vinduer i Træ

Loading...