< Tilbage til Vinduer

Sidehængte vinduer

Det sidehængte vindue er populært i alle slags boliger - både ved renoveringer i bondehusstil og til moderne byggeprojekter.

Sidehængte vinduer har hængsler i siden og kan åbnes helt op. Sidehængte vinduer er standard med anverfer og stormkrog, men kan tilvælges med stanglås og bremse, der muliggør en trinløs indstilling, hvor vinduet kan låses fat i den vinkel, man ønsker.

De fås også med et pudsebeslag, der gør, at vinduet kan åbnes og drejes, så det er muligt at stå på den indvendige side og pudse vinduets udvendige side.

360 graders eksempel er et sidehængt vindue i træ/alu med anverfere (hasper) samt 3-lags glas og klassisk profil kehl indvendigt.

Se åbningsfunktion  Bemærk - vises med paskvilgreb

farver.png

Farver

Med KPK’s standardfarver kan du få dine vinduer og døre i de mest benyttede farver i Danmark. Mod et mindre tillæg kan du endda få dem i de fleste RAL og NSC farver. Du har desuden mulighed for at få dem i forskellige farver ud- og indvendigt. F.eks. i en smuk sort eller mørk grå udvendigt og i hvid indvendigt. Vil du gerne have karm og ramme i to forskellige farver, kan det også lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Lad dig inspirere af andre

Er du i tvivl om, hvilken type vinduer du skal vælge eller hvilken variant af sidehængte vinduer, som passer bedst til din bolig, så se mere i vores inspirations-gallerier.

Renovering-nye-vinduer05.jpg

Flot renovering med sidehængte vinduer

Se den spændende case

Sidehaengte Vinduer12

Hvilket variant?

Er du i tvivl om, hvilken type af sidehængte vinduer der passer til din bolig?

Få inspiration til valget

renovering-nye-vinduer-og-døre08.png

Galleri: Husets stil og alder

Find de helt rigtige vinduer ved at se på husets stil og alder. 

Få inspiration i vores galleri

Sidehængte vinduer - klassisk eller moderne stil?

Den klassiske profil kehl bruges til den mere klassiske stil. Den er specielt flot til vinduer med sprosser, som naturligvis også fås med profil kehl.

Den moderne udgave er med skrå kehl og passer til det moderne design og en nyere boligstil.

Klassisk Profil Kehl

Klassisk profil kehl

Moderne Skraa Kehl

Moderne skrå kehl

trin 1.png (1)

Brug for rådgivning?

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe sidehængte vinduer. Eksempelvis hvilket sidehængt vindue, man skal vælge, hvilken type beslag der passer til, eller hvordan man udskifter vinduer og døre efter eksisterende hulmål.

KPK Døre og Vinduer har håndværkere i hele landet, som står klar til at hjælpe. Kontakt den lokale KPK-forhandler, og få kompetent rådgivning og et tilbud på sidehængte vinduer.

Find din forhandler

SIDEHÆNGTE VINDUER I TRÆ ELLER TRÆ/ALU?

Vælg mellem topstyrede vinduer i enten træ eller træ/alu. Forskellen er minimal – dog kræver træ/alu mindre vedligeholdelse, mens vinduer i træ skal males fra tid til anden. Læs mere om de forskellige materialer nedenfor.

Bemærk, at der kun er en lille forskel at se på overfladen mellem træ/alu og træ, så man kan sagtens lave en gradvis udskiftning fra træ til træ/alu.

TRÆ/ALU VINDUER

trae-alu-hjoerneproever338h-min.png

Vinduer i træ/alu kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det skyldes, at den udvendige side er beklædt med aluminium, som kan modstå det danske vejr. Aluminiummet er bearbejdet, så det giver et flot udtryk udvendigt, mens et klassisk og moderne udtryk bevares indvendigt.

Læs mere om vinduer i træ/alu

TRÆ VINDUER

trae-hjoerneproever-338h-min.png

Vinduer i træ passer særligt til ældre huse i klassisk stil. Vores trævinduer har gennemgået en grundig overfladebehandling, så de kan modstå al slags vejr i mange år frem. De kræver dog mere vedligeholdelse i form af maling end vinduer i træ/alu. 

LÆS MERE OM VINDUER I TRÆ

Kpk Vision Collage 1000Px Bred (3)

KPK VISION

Slankt design med lavenergi

VISION er et minimalistisk designet vindue i træ/alu med en smal vinduesramme. Det er let og lækkert og giver et stort lysindfald ind i boligen.

VISION er et energivindue med en unik isoleringsevne og er velegnet til de fleste boliger, både nybyg og ved renovering.

Læs mere om VISION

3-lags vinduer.jpg

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags energiruder

Vinduer fra KPK kommer med optimerede energiruder som standard, som kan tilpasses alle slags vinduer efter mål. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

3-lags glas har den bedste isolering og derfor også den laveste varmeregning. De har et lavere varmetab og øger komforten og indeklimaet, da træk og kuldebroer bliver reduceret. Vinduer med 3-lags glas benyttes til helårshuse, mens 2-lags glas er forbeholdt sommerhuse og lignende.

Læs mere om energi, glas og ruder

Sprosser-2.jpg

Sprosser

Vores sprosser kommer i tre bredder – 25 mm, 42 mm og 60 mm. De fås indvendigt med den klassiske profil kehl eller den moderne skrå kehl. Udvendigt er de i alu, så de kan modstå vejr og vind – og ikke behøver at blive malet.

Se sprosserne her

SÅDAN KØBER DU

Det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når du skal købe nye vinduer og døre. På den måde er du sikret en korrekt opmåling af vinduer efter mål af de eksisterende hulmål i boligen.

KPK døre og vinduer købes gennem vores forhandlere, som er professionelle håndværksmestre, der yder en god service og sikrer vinduer på mål, som passer til boligen.

Læs mere om den enkelte proces

FIND DIN FORHANDLER

Hos KPK forhandler vi vinduer og døre gennem et stort netværk af håndværksmestre over hele landet. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find forhandler

Garanti_stempel.png

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får du altid 10 års garanti på vinduer og døre, når du handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed Læs mere om KPK’s kvalitet

sikring mod tyveri.jpg

Sikring af dine vinduer

Sikringsbeslag til vinduer har to fordele. Den ene er, at de hjælper med til at forhindre ubudne gæster i at få adgang til din bolig. Den anden er, at børn får svært ved at åbne vinduerne og dermed risikerer at falde ud.

Læs mere om sikring af vinduer

Showroom Tømmergravsgade

Besøg vores showroom

Ved besøg i et af vores showrooms kan du blive inspireret og se forskellige løsninger, før du skal vælge dine nye vinduer og døre.

Vores showrooms ligger i København, Vejle og på Mors, og her kan du få lov at mærke, åbne, lukke og se vores udvalg af vinduer og døre, før du beslutter dig.

Læs mere her

Renovering-nye-vinduer06.jpg

Tilbehør til vinduer

Vi har et stort udvalg af forskelligt tilbehør, som du kan tilkøbe. Det kan både være udluftningsventiler, aflåselige vindues- og terrassedørsgreb mm.

Se udvalget af tilbehør

snittegninger-ikon.jpg

SNITTEGNINGER

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Forside KPK Brugervejledning Juni24 930X930

VEJLEDNINGER

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

ikon vedligeholdelse.jpg

VEDLIGEHOLDELSE

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

detalje_ornamenteret-glas.jpg

GLAS OG RUDER

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

Energlogo-kpk-vinduer.png

ENERGI, DVV OG FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

Loading...