< Tilbage til Vinduer

Topstyrede vinduer

Med topstyrede vinduer følger mange fordele. Et topstyret vindue er velegnet til alle rum, det er nemt at betjene, og så sikrer det en god og effektiv udluftning.

Topstyrede vinduer er et populært valg blandt mange. I modsætning til f.eks. tophængte vinduer er de monteret med glidebeslag og betjenes med paskvilgreb, der sikrer en nem og trinløs åbning. Et topstyret vindue kan stilles i en ventilationsåbning, der giver mulighed for hurtig udluftning og samtidig sikrer et sundt indeklima.

Hos KPK skræddersyer vi topstyrede vinduer, der kan erstatte vinduerne i eksisterende hulmål. Prisen afhænger af tilkøb og materialevalg. F.eks. hvilke beslag man vælger, om man vil have dem med eller uden sprosser, og om man vælger træ eller træ/alu. Uanset hvad garanterer vi høj kvalitet og 10 års garanti på alle vores toptyrede vinduer.

360 graders eksempel er et topstyret vindue i træ/alu med 3-lags glas og moderne skrå kehl indvendigt.

Trinløs betjening af topstyrede vinduer

En af de ting, der gør topstyrede vinduer til et populært valg i mange hjem, er vinduets mange anvendelsesmuligheder. Udover at det giver et stort lysindfald, har det en trinløs åbning, der er nem at betjene selv for de mindste. Når vinduet åbnes, skubbes det udad, mens toppen glider nedad, hvilket giver en effektiv udluftning med ventilering både fra oven og forneden.

Se åbningsfunktion

farver.png

Farver

Farven på vinduer og døre har stor betydning for det samlede udtryk af boligen. Vi tilbyder topstyrede vinduer i mange forskellige farver, der passer til alle typer boliger.

Vælg en af vores 10 standardfarver, som er de mest benyttede i Danmark. Farverne kan også kombineres, hvis man ønsker forskellige ind- og udvendigt eller på karm og ramme. Mod et mindre tillæg kan vinduer og døre også fås i andre farver på RAL- og NSC-skalaen – alt kan lade sig gøre.

Læs mere om overfladebehandlingen her

Vejrupengdraget 59

Moderniseret 70'er villa med topstyrede vinduer

Fra 70’er villa til moderniseret hjem med topstyrede vinduer og dobbelt hæveskydedør. Se det flotte resultat her.

Se den spændende case her

Topstyret-vinduer9.jpg

Hvilken type topstyret vindue skal man vælge?

Der er mange forskellige måder at bruge et topstyret vindue på. Se de forskellige muligheder her.

Få inspiration til valget

_B5I0809besk.jpg

Galleri: Husets stil og alder

Valget af et topstyret vindue er afhængigt af husets stil og alder. I galleriet har vi samlet et udpluk af boliger fra forskellige tidsaldre, som har skiftet vinduer og døre til KPK.

Se galleri opdelt på tidsaldre

 

trin 1.png (1)

Brug for rådgivning?

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe topstyrede vinduer. Eksempelvis hvilket topstyret vindue, man skal vælge, hvilken type beslag, der passer til, eller hvordan man udskifter vinduer og døre efter eksisterende hulmål.

KPK Døre og Vinduer har håndværkere i hele landet, som står klar til at hjælpe. Kontakt den lokale KPK-forhandler, og få kompetent rådgivning og et tilbud på topstyrede vinduer.

Find din forhandler

Klassisk eller moderne?

Vores vinduer fås med profil kehl og skrå kehl. Profil kehl er en klassisk udskæring, som giver et flot udtryk og er specielt velegnet til traditionelle huse. Skrå kehl er en moderne udgave, der har et mere enkelt og nutidigt udtryk, som ofte vælges til nybyggeri.

Klassisk Profil Kehl

Klassisk profil kehl

Moderne Skraa Kehl

Moderne skrå kehl

TOPSTYREDE VINDUER I TRÆ ELLER TRÆ/ALU?

Vælg mellem topstyrede vinduer i enten træ eller træ/alu. Forskellen er minimal – dog kræver træ/alu mindre vedligeholdelse, mens vinduer i træ skal males fra tid til anden. Læs mere om de forskellige materialer nedenfor.

Bemærk, at der kun er en lille forskel at se på overfladen mellem træ/alu og træ, så man kan sagtens lave en gradvis udskiftning fra træ til træ/alu.

TRÆ/ALU VINDUER

trae-alu-hjoerneproever338h-min.png

Vinduer i træ/alu kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det skyldes, at den udvendige side er beklædt med aluminium, som kan modstå det danske vejr. Aluminiummet er bearbejdet, så det giver et flot udtryk udvendigt, mens et klassisk og moderne udtryk bevares indvendigt.

Læs mere om vinduer i træ/alu

TRÆ VINDUER

trae-hjoerneproever-338h-min.png

Vinduer i træ passer særligt til ældre huse i klassisk stil. Vores trævinduer har gennemgået en grundig overfladebehandling, så de kan modstå al slags vejr i mange år frem. De kræver dog mere vedligeholdelse i form af maling end vinduer i træ/alu. 

LÆS MERE OM VINDUER I TRÆ

Kpk Vision Collage 1000Px Bred (2)

OPTIMALT UDSYN MED KPK VISION

Vores nye VISION vindue, der kombinerer et minimalistisk design med maksimalt lysindfald, fås også som topstyret vindue. Designet er slankt og moderne og giver et lækkert udtryk til både nybyggede og renoverede huse.

VISION er et energivindue i træ/alu med en hel unik isoleringsevne. Det betyder udsyn til mindre vedligeholdelse og en lavere varmeregning.

Læs mere om VISION

3-lags vinduer.jpg

Energioptimerede 2-lags eller 3-lags vinduer

Topstyrede vinduer fra KPK kommer med optimerede energiruder som standard. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

3-lags glas har den bedste isolering og sikrer den laveste varmeregning. De har et lavere varmetab og øger komforten og indeklimaet, da træk og kuldebroer bliver reduceret. Topstyrede vinduer med 3-lags glas er i dag standard til helårshuse, mens 2-lags glas udelukkende er forbeholdt sommerhuse og lignende.

Læs mere om energi, glas og ruder

SÅDAN KØBER DU

Det er afgørende med dygtige fagfolk ved hånden, når du skal købe nye vinduer og døre. På den måde er du sikret en korrekt opmåling af vinduer efter mål af de eksisterende hulmål i boligen.

KPK døre og vinduer købes gennem vores forhandlere, som er professionelle håndværksmestre, der yder en god service og sikrer vinduer på mål, som passer til boligen.

Læs mere om den enkelte proces

FIND DIN FORHANDLER

Hos KPK forhandler vi vinduer og døre gennem et stort netværk af håndværksmestre over hele landet. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find forhandler

Garanti_stempel.png

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får du altid 10 års garanti på vinduer og døre, når du handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed Læs mere om KPK’s kvalitet

sikring mod tyveri.jpg

Gør vinduerne ekstra sikre

Tilkøb af sikringbeslag til topstyrede vinduer sikrer optimal indbrudssikring. Sikringsbeslag til vinduer og døre holder børnene inde og ubudne gæster ude.

Læs mere om sikring af vinduer

klik-ventil2.jpg

Tilbehør til vinduer

Vi har et stort udvalg af forskelligt tilbehør til topstyrede vinduer, der alt sammen bidrager til optimal funktionalitet og indbrudssikring. Vi har f.eks. udluftningsventiler, aflåseligt paskvilgreb og meget mere.

Se udvalget af tilbehør

snittegninger-ikon.jpg

SNITTEGNINGER

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Sprosser-2.jpg

Vores sprosser kommer i tre bredder – 25 mm, 42 mm og 60 mm. De fås indvendigt med den klassiske profil kehl eller den moderne skrå kehl. Udvendigt er de i alu, så de kan modstå vejr og vind – og ikke behøver at blive malet.

Se sprosserne her

Forside KPK Brugervejledning Juni24 930X930

VEJLEDNINGER

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

ikon vedligeholdelse.jpg

VEDLIGEHOLDELSE

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

detalje_ornamenteret-glas.jpg

GLAS OG RUDER

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

Energlogo-kpk-vinduer.png

ENERGI, DVV OG FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ, og vi støtter derved ansvarlig skovdrift. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

vindues-udvalg.png

Vinduer til ethvert hjem

At vælge vinduer kan være en svær beslutning. Der er mange af slagsen, og de spiller en stor rolle, fordi de er med til at optimere husets udtryk eller ændre det helt – alt efter ønske. Vi har et stort udvalg af vinduestyper, der favner alt lige fra topstyrede og tophængte vinduer til vendbare og fastkarmsvinduer.

Se vores store udvalg her

Bæredygtighed1.jpg

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos os.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten altid gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores topstyrede vinduer i træ alu eller træ er produceret i FSC®-mærkede materialer, der sikrer et godt indeklima og minimerer både energiforbruget og ressourcespildet.

Showroom Tømmergravsgade

Besøg vores showroom

Ved besøg i et af vores showrooms kan du blive inspireret og se forskellige løsninger, før du skal vælge dine nye vinduer og døre.

Vores showrooms ligger i København, Vejle og på Mors, og her kan du få lov at mærke, åbne, lukke og se vores udvalg af vinduer og døre, før du beslutter dig.

Læs mere her

FAQ

Et topstyret vindue er et vindue med en enkelt og trinløs åbning. Vinduet åbnes forneden og skubbes udad og kan ved hjælp af glidebeslag og paskvilgreb stilles i den åbningsposition, man ønsker. Det giver et vindue med mange anvendelsesmuligheder, der er nemt at betjene selv af de mindste.

Forskellen på et topstyret vindue og et tophængt vindue ligger i den type beslag, vinduerne er monteret med. Begge vinduer åbnes forneden og bliver skubbet ud, men de fastspændes på forskellige måder. Et tophængt vindue har hasper i siderne og en udskydelig stang, som gør det muligt at vælge forskellige åbningspositioner. Det topstyrede vindue har en trinløs åbning og er udstyret med paskvilgreb, så man kan åbne i lige den position, man ønsker.

Topstyrede vinduer fås i to forskellige materialer; træ og træ/alu. Trævinduerne passer særligt til ældre huse med en klassisk stil, mens træ/alu vinduer har et mere moderne udtryk. Med træ/alu-vinduer slipper man for vedligeholdelse, mens trævinduerne skal vedligeholdes med maling efter behov.

Loading...