Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Gode råd om nye vinduer

Skal du renovere? Bygge nyt eller bygge om? Vi har samlet vores bedste råd til at købe nye vinduer lige her. Få overblik, viden og hjælp til at vælge rigtigt.

Hvornår skal mine vinduer skiftes?

Et godt vindue holder i mange år, men ikke evigt. Heller ikke selvom du passer godt på det. Her er fire tegn på, at dine vinduer trænger til at blive skiftet:

Det trækker fra vinduerne

Træk, kuldestråling og følelsen af at bo med let vind hjemme i stuen vil ofte være tegn på, at dine vinduer er utætte eller isolerer dårligt. Især gamle vinduer kan have svært ved at holde kulden ude, mens moderne lavenergi-vinduer faktisk bidrager med mere gratis varme fra solen i løbet af fyringssæsonen, end de lukker ud.

Vinduerne dugger på indersiden

Hvis der sidder tydelige dråber på den indvendige side af dine vinduer, skyldes det enten for meget fugt i din bolig eller for dårligt isolerende vinduer. Eksperter anbefaler at lufte ud to-tre gange om dagen med gennemtræk. Dugger dine ruder stadig, isolerer de formentlig for dårligt, og så bør du overveje at skifte dem ud.

Psst: Dugger dine vinduer på den udvendige side er det faktisk et godt tegn på, at dine vinduer isolerer effektivt.

Fugtigt og råddent træværk

Træværket er råddent

Tjek vinduets bundkarm og bundramme. Det er typisk her, de første problemer med fugt og råddent træ viser sig. Stik forsigtigt i træet med en syl. Synker den mere end tre millimeter ind, er træet så fugtigt, at der kan være tale om råd. Din tømrer kan hjælpe med at afklare, om vinduet bør skiftes.

Vinduerne skal males hele tiden

Maler du vinduer hvert år, fordi malingen hurtigt skaller af og revner? Så er træet under malingen sikkert fugtigt og sårbart over for råd. Overvej om du vil blive ved med at vedligeholde og købe maling, eller vinduerne er klar til at blive skiftet ud.

Hvilken vinduestype skal jeg vælge?

Engang var et vindue bare et vindue. Sådan er det ikke længere. Dine vinduer skal passe både til husets stil og alder og til dig og dine behov. Og der er mange muligheder og funktioner at overveje – uanset om du skifter et enkelt vindue eller hele molevitten på en gang.

Hos KPK kan vi hjælpe dig med det hele.

Vi har udviklet vores egen vinduesguide, hvor du kan indtaste din adresse og få gode råd til netop din bolig. Guiden trækker på data fra BBR-registreret og kan derfor komme med klare anbefalinger til både design og funktion i netop dit hjem. Bor du på en vej med meget trafik? Så vil guiden anbefale lyddæmpende glas. Er dit kvarter plaget af indbrud? Så vil guiden anbefale at overveje ekstra indbrudssikring.

Prøv vores vinduesguide

Hvilken farve skal jeg vælge?

Farven på dine vinduer har stor betydning for husets udtryk. De skal passe sammen med husets stil og karakter og farverne på eksempelvis facade, tag, sokkel og det udvendige træværk. Det gælder om at skabe en vis sammenhæng og balance – og samtidig tænke i kontraster, da et hus ofte vil se nøgent ud, hvis ydervæg og vinduer har samme farve.

Som tommelfingerregel vil lyse vinduer på en lys facade gøre husets udtryk let. Mens mørke vinduer på en lys facade giver huset mere karakter.

Hos KPK kan du få vinduer i præcis den farve, du ønsker dig. Vi har ti klassiske standardfarver og kan også levere i alle andre farver i RAL eller NCS-skalaen. Og du kan sagtens vælge en farve indvendig og en anden udvendig.

Mere om farver

Dansk kvalitet og bæredygtighed

Hos KPK handler bæredygtighed om sund fornuft – både når det gælder klimaet og din pengepung.

Vi producerer alle vores vinduer og døre lokalt på vores egen fabrik på Mors. Vi bruger træ fra FSC®-certificerede skove og grøn strøm fra nordiske energikilder. Og sørger for at minimere vores forbrug af energi og ressourcer for at gøre vores produktion mere bæredygtig.

Vi gør os med andre ord umage.

Vores vinduer er designet, udviklet og produceret i Danmark gennem flere generationer. Det betyder, at hvert eneste af dem er rundet af det gode håndværk og vores faglige stolthed. Og at kvaliteten den er dansk.

Læs mere

Find din nærmeste forhandler

Du køber vores vinduer og døre gennem din håndværker. Vi har over 1500 forhandlere i hele landet, som er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vinduer og døre. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find din nærmeste forhandler