< Tilbage til Forside

Gode råd om nye vinduer

Skal du renovere? Bygge nyt eller bygge om? Vi har samlet vores bedste råd til at købe nye vinduer lige her. Få overblik, viden og hjælp til at vælge rigtigt.

FjordparkenNyborg 21.jpg

Hvornår skal mine vinduer skiftes?

Et godt vindue holder i mange år, men ikke evigt. Heller ikke selvom du passer godt på det. Her er fire tegn på, at dine vinduer trænger til at blive skiftet:

Det trækker fra vinduerne

Træk, kuldestråling og følelsen af at bo med let vind hjemme i stuen vil ofte være tegn på, at dine vinduer er utætte eller isolerer dårligt. Især gamle vinduer kan have svært ved at holde kulden ude, mens moderne lavenergi-vinduer faktisk bidrager med mere gratis varme fra solen i løbet af fyringssæsonen, end de lukker ud.

Vinduerne dugger på indersiden

Hvis der sidder tydelige dråber på den indvendige side af dine vinduer, skyldes det enten for meget fugt i din bolig eller for dårligt isolerende vinduer. Eksperter anbefaler at lufte ud to-tre gange om dagen med gennemtræk. Dugger dine ruder stadig, isolerer de formentlig for dårligt, og så bør du overveje at skifte dem ud.

Psst: Dugger dine vinduer på den udvendige side er det faktisk et godt tegn på, at dine vinduer isolerer effektivt.
Renovering-nye-vinduer06.jpg

Fugtigt og råddent træværk

Træværket er råddent

Tjek vinduets bundkarm og bundramme. Det er typisk her, de første problemer med fugt og råddent træ viser sig. Stik forsigtigt i træet med en syl. Synker den mere end tre millimeter ind, er træet så fugtigt, at der kan være tale om råd. Din tømrer kan hjælpe med at afklare, om vinduet bør skiftes.

Vinduerne skal males hele tiden

Maler du vinduer hvert år, fordi malingen hurtigt skaller af og revner? Så er træet under malingen sikkert fugtigt og sårbart over for råd. Overvej om du vil blive ved med at vedligeholde og købe maling, eller vinduerne er klar til at blive skiftet ud.

Bjert 9

Hvilken vinduestype skal jeg vælge?

Engang var et vindue bare et vindue. Sådan er det ikke længere. Dine vinduer skal passe både til husets stil og alder og til dig og dine behov. Og der er mange muligheder og funktioner at overveje – uanset om du skifter et enkelt vindue eller hele molevitten på en gang.

Hos KPK kan vi hjælpe dig med det hele.

Vi har udviklet vores egen vinduesguide, hvor du kan indtaste din adresse og få gode råd til netop din bolig. Guiden trækker på data fra BBR-registreret og kan derfor komme med klare anbefalinger til både design og funktion i netop dit hjem. Bor du på en vej med meget trafik? Så vil guiden anbefale lyddæmpende glas. Er dit kvarter plaget af indbrud? Så vil guiden anbefale at overveje ekstra indbrudssikring.

Prøv vores vindueshjælper

træ-alu-eller-træ.png

Skal jeg vælge træ eller træ/alu-vinduer?

Alle vores vinduer er fremstillet i kernetræ og bygget til at holde. Vælger du et af vores træ/alu-vinduer er træet beklædt med aluminium på den udvendige side. Det giver ekstra beskyttelse mod vind og vejr og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Du skal bare holde dem rene og smøre hængslerne af og til.

Der er ikke den store forskel at se på overfladen mellem træ/alu og træ, så du kan snildt skifte dine vinduer gradvist fra træ til træ/alu – efterhånden som de trænger.

Begge typer kommer i mange forskellige stilarter og kan tilpasses alle boliger fra nybyg til ældre villaer. Bor du i et hus i klassisk stil og vil bevare det helt autentiske udtryk, vil træ-vinduer være et godt valg.

Vejrupengdraget 19

Hvilken farve skal jeg vælge?

Farven på dine vinduer har stor betydning for husets udtryk. De skal passe sammen med husets stil og karakter og farverne på eksempelvis facade, tag, sokkel og det udvendige træværk. Det gælder om at skabe en vis sammenhæng og balance – og samtidig tænke i kontraster, da et hus ofte vil se nøgent ud, hvis ydervæg og vinduer har samme farve.

Som tommelfingerregel vil lyse vinduer på en lys facade gøre husets udtryk let. Mens mørke vinduer på en lys facade giver huset mere karakter.

Hos KPK kan du få vinduer i præcis den farve, du ønsker dig. Vi har ti klassiske standardfarver og kan også levere i alle andre farver i RAL eller NCS-skalaen. Og du kan sagtens vælge en farve indvendig og en anden udvendig.

Mere om farver

Bæredygtighed.jpg

Dansk kvalitet og bæredygtighed

Hos KPK handler bæredygtighed om sund fornuft – både når det gælder klimaet og din pengepung.

Vi producerer alle vores vinduer og døre lokalt på vores egen fabrik på Mors. Vi bruger træ fra FSC®-certificerede skove og grøn strøm fra nordiske energikilder. Og sørger for at minimere vores forbrug af energi og ressourcer.

Vi gør os med andre ord umage.

Vores vinduer er designet, udviklet og produceret i Danmark gennem flere generationer. Det betyder, at hvert eneste af dem er rundet af det gode håndværk og vores faglige stolthed. Og at kvaliteten den er dansk.

Læs mere her

Forhandler Streamer Mockup

Find din nærmeste forhandler

Du køber vores vinduer og døre gennem din håndværker. Vi har over 1500 forhandlere i hele landet, som er klar til at hjælpe dig med at vælge de rigtige vinduer og døre. Find din nærmeste forhandler og få den rette rådgivning og hjælp til at vælge, opmåle og bestille nye vinduer på mål.

Find din nærmeste forhandler

 

_B5I9546.jpg

Hvad koster et vindue?

Et vindue er ikke bare et vindue. Derfor er det ikke bare lige at få en pris på sit nye vindue. Der findes ikke ingen standard for mål, materiale, tilbehør etc., så først skal alle detaljer fastlægges. Det er typisk en håndværker, som måler op til vinduet, rådgiver om valget, bestiller det hos os og siden monterer det. Den samlede pris afhænger altså også af håndværkerens tids- og materialeforbrug. Vi anbefaler derfor, at du kontakter din lokale KPK-forhandler og får et tilbud eller en pris på dit eller dine nye vinduer.

OBS: Det er meget vigtigt at få opmålt og bestilt rigtigt i første omgang. Når først vinduet er bestilt, er det ikke muligt at ændre mål eller andre detaljer. Husk også, at vores 10 års garanti forudsætter korrekt montering. Brug derfor altid en fagmand til opmåling, bestilling og montering af dine vinduer.

Find din nærmeste KPK-forhandler

Kpk Brochure

Download Brochure

Der er en del valg og muligheder at tage stilling til, før du bestiller nye vinduer og døre. Find inspiration og skab overblik ved hjælp af vores brochure.

Bestil her

Besøg vores showroom

Vil du gerne have rigtigt fat i et vindue, før du bestemmer dig? Se afstandsprofilerne, mærke grebet i hånden og prøve at åbne og lukke en dør? Det kender vi godt. Og derfor har vi et showroom i København, et i Vejle og et på Mors, hvor du er velkommen til at kigge forbi og blive klogere.

Besøg vores showrooms

Prøv vores vindueshjælper

Den er egentlig designet til renoveringsprojekter, men måske kan vores Vindueshjælper alligevel inspirere til gode overvejelser og ideer til dit byggeprojekt. Du indtaster bare adressen på din byggegrund og vælger den type hus, der passer bedst på dit projekt. Og så bliver du præsenteret for en stribe gode råd og anbefalinger.

Prøv vindueshjælperen

Loading...