< Tilbage til Nyheder
Ny nordeuropæisk undersøgelse:

Danske boligejere er mest tilbøjelige til at overlade boligforbedringer til professionelle

Selvom danskerne ikke planlægger at bruge store penge på boligforbedringer de kommende år, har de dog heller ikke planer om at spare penge ved at lave dem selv. Ifølge en ny undersøgelse blandt 3.300 boligejere foretaget i fem nordeuropæiske lande er danskerne nemlig dem, der er mest tilbøjelige til at overlade boligforbedringer til professionelle. Det skyldes en høj grad af tillid til de danske håndværkere, vurderer KPK Døre og Vinduers salgschef.

Der er stor forskel på, hvor mange penge nordeuropæiske boligejere bruger på boligforbedringer om året, og ikke mindst hvordan de får dem udført. Det viser en ny undersøgelse blandt 3.300 nordeuropæiske boligejere foretaget af Inwido, som er Europas førende vindueskoncern.

Faktisk er danskerne dem, der vurderer, at de bruger færrest penge om året på boligforbedringer, hvis man sammenligner med Sverige, Norge, Finland og England. Hele 41 procent af danskerne har i undersøgelsen svaret, at de bruger under 4.300 kroner om året på boligforbedringer, hvilket er otte procentpoint lavere end gennemsnittet for alle lande. Årsagen er dog ikke, at vi danskere i højere grad end andre sparer penge ved at vælge gør-det-selv-løsninger.  

B5I0960

- Selvom danskerne er dem, der bruger færrest penge på boligforbedringer, så viser undersøgelsen, at vi alligevel gerne overlader arbejdet til de professionelle. Undersøgelsen viser nemlig, at kun 48 procent af danskerne foretrækker selv at lave boligforbedringstiltag for at spare penge. Det er den laveste andel, hvis man sammenligner med de øvrige lande i undersøgelsen, hvor eksempelvis 62 procent i England foretrækker det, mens det gør sig gældende for 60 procent i Finland, forklarer salgschef Peter Johannesen.

Vi sælger netop vores dør- og vinduesløsninger til boligejere gennem landets håndværkere, og her mærker vi i høj grad, at danskerne foretrækker den professionelle rådgivning og udførelse og dermed er villige til at betale for håndværksydelsen.

- Vi oplever generelt, at danskerne gerne betaler for håndværksydelser og ikke mindst de mere komplekse boligforbedringer som eksempelvis vinduesskift og taglægning, der kræver både viden og teknik at gøre rigtigt, og som kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man får det gjort ordentligt fra start. Det overrasker os derfor heller ikke at se, at danskerne er dem, der er mest tilbøjelige til at investere i at få den professionelle viden og hjælp fra håndværkerne, da vi i Danmark har en høj grad af tillid til hinanden, og det gælder også til samfundets mange dygtige håndværkere, siger Peter Johannesen og fortsætter:

- Derudover har vi via tidligere analyser kunnet se, at danske boligejere også gerne betaler for at få mere tid og overskud, hvilket håndværkere jo kan tilbyde ved at gøre arbejdet for dem. Håndværkerne er således ikke alene med til at sikre en høj kvalitet og tilbyde en viden om funktionalitet, design, regler og lignende, men også til at frigøre tid hos boligejere til andre ting som eksempelvis at være sammen med familien.

Efter Danmark er Sverige med 52 procent det land, hvor næstfærrest foretrækker at lave boligforbedringstag selv for at spare penge.

Loading...