< Tilbage til Glas og ruder

Lamineret glas

Begræns risikoen for indbrud

Vidste du, at der i Danmark bliver anmeldt omkring 40 indbrud i beboelsesejendomme på en gennemsnitlig dag? Og at langt de fleste tyveknægte bryder ind gennem et vindue? Hos KPK vil vi gerne hjælpe med at beskytte dit hjem mod ubudne gæster. Lamineret glas er et skridt på vejen. Dobbeltlimet rude et andet.

Renovering-nye-topstyrede-vinduer2.jpg

En lamineret rude

En lamineret rude er to stykker glas, der er presset sammen omkring en tynd folie. Folien er usynlig og sikrer, at glasset bliver i sin ramme, selv hvis ruden splintrer og går i stykker. Det gør det mere end almindelig besværligt for tyveknægte og andre ubudne gæster at bryde ind ved at smadre ruden. Ruden vil krakelere, men det vil være rigtig svært at lave hul hele vejen igennem.

En lamineret rude er særlig god, hvis du bor lidt afsides og har langt til naboerne, så tyvene ikke behøver bekymre sig om larmen, hvis de smadrer en rude. Du kan også vælge at kombinere den laminerede rude med en dobbeltlimet rude for ekstra sikkerhed.

En dobbeltlimet rude

En dobbeltlimet rude er limet hele vejen rundt langs kanten af glasset. Det betyder, at en indbrudstyv ikke bare vil kunne fjerne glaslisten for derefter i ro og mag at pille ruden ud af rammen og kravle ind i dit hjem. Uden noget videre spektakel.

En dobbeltlimet rude er særlig god, hvis du har naboer tæt på, så en indbrudstyv helst vil ind uden at lave alt for meget larm ved simpelthen at smadre ruden. Du kan også vælge at kombinere den dobbeltlimede rude med en lamineret rude for ekstra sikkerhed.

vinduer-energiruder.jpg

Laminerede ruder slår to fluer med et smæk

Med en lamineret rude gør du det både bøvlet for tyveknægte at bryde ind gennem ruden. Og du minimerer risikoen for, at nogen kommer til skade, hvis ruden går i stykker ved et uheld. Altså to fluer med et smæk. En lamineret rude splintrer nemlig ikke i tusind løse stykker, hvis den bliver smadret. Den vil i stedet bare krakelere og blive siddende i sin ramme.

Og så har den endda lyddæmpende effekt og beskytter mod UW-stråler. Du kan sagtens kombinere en lamineret rude med solafskærmning, ornamenteret glas eller lyddæmpende glas, hvis du ønsker det.

Loading...