< Tilbage til Cases

Oprindelig stil bevaret i nye 3-lags trævinduer

Louise Kamman Riising er interiør stylist og har stået i spidsen for renoveringen af hende og TV-vært Jacob Riisings hus fra 1880. Inklusive nye flotte vinduer og døre. Se hendes fortælling om projektet og de lækre billeder nedenfor.

"Kunsten har været at være tro mod den oprindelige stil samtidig med, at vi har tilført moderne elementer.

De nye vinduer passer godt til huset, og den sorte farve står i flot kontrast til de gamle patinerede mursten. Det originale design ligner de oprindelige vinduer samtidig med, at de er stilrene og særlige med den sænkede sprosse. Indvendigt er de hvide og enkle, og vi har også valgt enkle rullegardiner, så de ikke tager fokus fra vinduerne.

De 3-lags termoruder isolerer godt om vinteren, og vi har ikke oplevet dug som på de gamle. Friskluftventiler i alle vinduer sørger for konstant og behagelig ventilation i alle rum.

Læs mere om indeklima her

Vi har fået messinggreb på alle vinduer og døre, og det går igen i mange små detaljer i huset. Messing oxyderer henad vejen, og det passer godt ind og sammen med træet.

_B5I9437ny.jpg

Rådgivning fra fagperson

Jeg kan godt lidt at gøre det selv, men større ting som vinduer kræver viden og ekspertise, og dem får vi hjælp til fra en fagperson. Vi har en håndværker, som vi har brugt tidligere, og som vi stoler på. Han er dygtig og har god smag, så da han anbefalede KPK, var valget ikke svært. Jeg kiggede nærmere på designet, som var pænt håndværk, med fine og alligevel ikke for ”tutte-nuttede” udskæringer i sprosserne. Det rammer både det gamle og det moderne, som jo netop forenes i vores hjem.

Vi startede med at udskifte hoveddøren og to førstesalsvinduer for nogle år siden, og det er stadig pænt, uden at vi har gjort noget for at vedligeholde det, så det vidner om god kvalitet. Derfor var vi ikke i tvivl om valget af leverandør, da vi skulle udskifte resten.

Find din lokale KPK-forhandler her

En klimavenlig løsning

At vinduerne er produceret i Danmark, betyder meget for mig. Jeg laver selv indretning og spørger altid, hvor tingene er lavet. Der er ligesom styr på logistikken og transporten, men det handler især om miljøet. En klimavenlig løsning, præcis som der blevet stemt efter til valget", slutter Louise Kamman Riising.

KPKs tilgang til bæredygtighed - Læs mere her

Produkter brugt i denne case:

Træ 3-lags med profil kehl

Farver:  RAL 9005 sort udvendig og RAL 9010 hvid indvendig

Se vores farver

Døre

1 stk. Dør med 1 glas, 3 fyldninger, og 1 fags overkarm

4 stk. Dobbeltdøre med 4 glas, 2 spændstykker i bund

Se vores udvalg af døre

Vinduer

11 stk. 2 fags sidehængte vinduer med 4 glas

1 stk. 1 fags fast karm vindue med 2 glas

Se vores udvalg af vinduer
trin 1.png (1)

Få den rette rådgivning

Der kan opstå mange spørgsmål, når man skal købe vinduer. Vores håndværksmestre står altid klar med kompetent rådgivning og tilbud på vinduer og døre.

Find din forhandler

Loading...