Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Vinduer og døre med bæredygtig tilgang

For os er bæredygtighed et spørgsmål om sund fornuft. Derfor sørger vi for at bruge naturens råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild. For at opnå en mere bæredygtig produktion har vi følgende tiltag:

  • Alle vinduer og døre er produceret lokalt på vores fabrik på Mors
  • Vi anvender grøn strøm fra vedvarende, nordiske energikilder til produktionen
  • Alle produkter er i rent træ fra FSC®-certificeret skovbrug
  • Vi bruger al overskudstræ til biobrændsel og opvarmning af egen produktion
  • Vores træ er overfladebehandlet med det miljøvenlige 2-ØKO-system
  • Vi anvender genanvendeligt aluminium til at beklæde vores træ/alu-elementer
  • Alle vinduer og døre fra KPK er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan indgå i Svanemærket byggeri
  • EPD miljøvaredeklaration på vores produkter

Når du handler med KPK, bidrager du til dansk bæredygtighed. Med nye energivinduer fra KPK reducerer du samtidig din egen CO2-udledning. Til gavn for os alle.

Vores produkter lever op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så du sparer på både energien og varmen.

Læs mere om energioptimering

Læs, hvad dansk bæredygtighed betyder for Interiør stylist Louise Kamman Riising. F.eks. når hun køber vinduer til sit og familiens hus.

Se Fam. Riising case her

FSC®-certificeret træ

Hos KPK har vi respekt for kvalitetsmaterialer og naturen. Derfor fremstiller vi vores vinduer og døre med FSC®-certificeret træ fra bæredygtigt skovbrug, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

En FSC®-certificering sikrer en skovstandard gennem en række krav, der har stor betydning for klima, mennesker, lokalsamfund og skovens biodiversitet. Når du køber FSC®-certificerede produkter, er du med til at sikre, at fremtidige generationer også kan få glæde af naturens ressourcer.

Læs mere om FSC®

Indeklimamærket

Indeklimaet har stor betydning for, hvordan du har det i dit hjem. Derfor har Dansk Indeklima Mærkning, som er en frivillig mærkningsordning, udarbejdet en række krav til produkter og materialer, og hvordan disse påvirker luftkvaliteten.

Indeklimamærket sikrer, at produkter fra KPK ikke afgiver giftstoffer til indeluften, men bidrager til et godt og sundt indeklima. Indeklimamærkede materialer er en naturlig del af et bæredygtigt byggeri, hvor en god indeluftkvalitet bidrager til den sociale bæredygtighed.

Energimærke

KPK er med i Energistyrelsens energimærkningsordning, hvilket betyder, at vores produkter er energimærkede. Alle vores vinduer og døre er energiklassemærket A eller B afhængigt af rudetype.

Energimærkningsordningen er en skala fra A til F, hvor A er den bedste energiklasse i forhold til energiforbrug og isoleringsevnen af et produkt. I forbindelse med nybyggeri er det et krav, at alle vinduer og døre er energimærket A, hvis de skal anvendes til helårshuse, mens B-mærkede produkter stadig må bruges til sommerhuse.

Mærkningsordningen er et samarbejde mellem brancheorganisationen VinduesIndustrien og Energistyrelsen. KPK var blandt de første vinduesproducenter i Danmark til at modtage det nye energimærke i 2011, og alle vores produkter lever op til Bygningsreglementet og nutidens skrappe krav til energioptimering.

EPD/Miljøvaredeklaration

En EPD (Environmental Product Declaration), på dansk en miljøvaredeklaration, dokumenterer en byggevares miljømæssige egenskaber.

Fra 1. januar 2023 er det et lovkrav, at man ved alt nybyggeri kan dokumentere bygningens samlede klimapåvirkning med en livscyklusvurdering (LCA).

For nybyggeri over 1.000 m2 er der et krav om en CO2 grænseværdi svarende til 12 kg/CO2/ækv/m2/år.

Vi har udviklet en specifik EPD af typen vugge-til-port med tilvalg (A4, A5, C1-C4 og D), hvor alle relevante og afgørende processer er medregnet. EPD'en er lavet for fire af vores produkter - 3-lags Træ, 3-lags Træ/Alu, 2-lags Træ og 2-lags Træ/Alu. Der findes også en mere generel branche-EPD for vinduesindustrien. 

Find KPK's EPD'er her

Nedenstående model viser de processer, som er afdækket i vores EPD'er: