Har du spørgsmål?

Er du håndværker og har spørgsmål om vores produkter, så er vi klar – uanset om det er stort eller småt.

Kontakt

Vedligeholdelsesfrie vinduer og døre i træ/alu

De har et moderne design og en lang levetid og er både næsten vedligeholdelsesfrie og energioptimerede. Komforten er en af de klare fordele ved at vælge vinduer i træ/alu.

Vinduer i træ/alu er fremstillet i holdbart kernetræ, mens den udvendige side er beklædt med aluminium. Det gør, at vinduet kan stå stærkt imod al slags vejr og derfor kræver minimal vedligeholdelse. Træ/alu vinduer kommer i mange forskellige vinduestyper og kan på den måde tilpasses alle boliger lige fra nybyg til ældre villaer.

Træ/Alu vinduer til helårs- og sommerhuse

I dag er det et krav at nye vinduer i helårshuse har 3 lags glas, mens vinduer med 2 lags glas er forbeholdt sommerhuse og lignende. Begge er energioptimerede kvalitetsvinduer, men der er flere fordele ved at vælge et vindue med 3 lags glas.

Træ/alu vinduer med 3 lags glas har den bedste isolering og sikrer derved et lavere varmetab og en lavere varmeregning. På den måde øges komforten og indeklimaet, hvilket skaber minimal kondens på indersiden af vinduet.

Træ/Alu 3-lags glas

 

Træ/Alu 2-lags glas

 

 

Dør - 3-lags glas

Fordele ved vinduer i træ/alu

Der er mange gode grunde til at vælge vinduer i træ/alu. Kombinationen af træets isolerende egenskaber og aluminiummets stærke vejrbestandighed gør, at vinduets holdbarhed forlænges, og at det kræver minimal vedligeholdelse. Faktisk kræver vinduerne kun at blive holdt rene og få smurt hængslerne af og til. Man får altså et kvalitetsvindue, hvor træets naturlige overflade på den indvendige side bevares.

Der er kun en lille forskel at se på overfladen mellem træ/alu og træ, så man kan sagtens lave en gradvis udskiftning af husets vinduer fra træ til træ/alu.

 

Alu-profiler

Træ/alu vinduet er beklædt med aluminium, som er forbehandlet og lakeret. På synlige overflader er tykkelsen af pulverlakeringen mellem 50-120 my i glans 30. Aluminiumsprofilerne er monteret med clips, der sikrer ventilation mellem trækarm og alu. Det er ikke muligt at afmontere alu’en, når elementerne er lukkede, hvilket er med til at forhindre ubudne gæster.

 

Teknisk info

  • BESLAG: Mat el-forzinket overflade.
  • TÆTNINGSLISTER: Indnotet i elementerne.
  • FYLDINGER: Højisolerende sandwich-konstruktion.
  • KARMDYBDE: 124 mm er standard
  • BUNDFALSE: udføres med 7 gr. hældning.

 

Farver

Farven på vinduer har meget at sige for boligens samlede udtryk. Når du køber vinduer i træ/alu, kan du vælge en af vores ti standardfarver eller kombinere dem, hvis du ønsker forskellige farver ind- og udvendigt. Mod et mindre tillæg kan vinduerne også fås i andre farver på RAL- og NSC-skalaen.

Læs mere om overfladebehandling her

Energioptimerede 3-lags eller 2-lags energiruder

Træ/alu vinduer fra KPK kommer som standard med energioptimerede ruder og fås i både 2 lags eller 3 lags glas. Vinduer med 3 lags glas er standard i helårshuse, mens glas med to lag er forbeholdt sommerhuse og lignende. Forskellen ligger i vægten på vinduet og tykkelsen af ruden.

Fordelen ved vinduer med 3 lags glas er, at de giver den bedste isolering og er lavet i energieffektive byggematerialer. Det betyder, at de har et lavere varmetab og derved øger komforten og indeklimaet, da træk og kuldebroer bliver reduceret. Vinduer med 2 lags glas slipper til gengæld en smule mere lys ind i boligen.

Læs mere om energi, glas og ruder

 

Bæredygtighed

For os er bæredygtighed sund fornuft. Derfor anvender vi naturlige råvarer og ressourcer samtidig med, at vi minimerer vores eget energiforbrug og ressourcespild.

Vores produkter er lokalt produceret og i FSC®-certificeret træ, der får en miljøvenlig overfladebehandling. Derudover lever vores vinduer op til det skrappe bygningsreglement og er velegnede til at energioptimere hjemmet, så man sparer på både energien og varmen.

Læs mere om KPK og bæredygtighed

 

Klassisk eller moderne?

Vinduer i træ/alu kommer i to forskellige kehlinger, der bidrager til at understøtte det udtryk, man ønsker i boligen. Profil kehl har en smuk, klassisk udskæring og passer særligt til klassiske, traditionelle boliger, mens skrå kehl er mere enkel i udtrykket. Den vælges typisk til de mere moderne og stilrene boligtyper.

 

Klassisk profil kehl

Klassisk profil kehl

Moderne skrå kehl

Moderne skrå kehl

10 års garanti

Vi står gerne på mål for vores høje kvalitet. Derfor får du altid 10 års garanti på vinduer og døre, når du handler hos os. Det er fem år mere end vinduesindustriens generelle garantibetingelser på 5 år.

Læs mere om Garanti og tryghed        Læs mere om KPK’s kvalitet

Snittegninger

Find snittegninger på vinduer og døre

Snittegninger

Vejledninger

Her har vi samlet vejledninger og informationer om KPK-vinduer, blandt andet monteringsvejledning og -videoer, brugervejledning, opmåling af buer og karnapper, myndighedskrav til redningsåbninger og adgangskrav – og meget mere.

Se alle vejledninger her

 

Vedligeholdelse

KPK's vinduer og døre er lavet i slidstærke materialer, men det danske vejr gør trods alt, at der skal lidt vedligeholdelse til. Træ/alu behøver kun mindre tiltag - hvor Træ kræver lidt mere.

Smøring af hængsler skal gerne ske jævnligt. Men det er ret enkelt at gøre. Det kan du læse mere om på siden om vedligeholdelse

Vi har også samlet nogle gode råd omkring rengøring mm.

Se råd og gode tips til vedligeholdelse

Glas og ruder

Vinduer fra KPK kommer som standard med optimerede energiruder. Det betyder, at mest muligt lys og energi kommer ind gennem ruden, mens så lidt varme og energi som muligt slipper ud.

Vi har både vinduer med 2-lags- og 3-lags glas, der alle kommer i forskellige typer. Vælg mellem:

  • ornamentglas, f.eks. matteres glas (ofte brugt på badeværelser for privatlivets skyld)
  • lydglas, der har indbygget støjreduktion
  • solglas, der tager det meste af de skadelige UV-stråler ud af sollyset
  • personsikkerhedsglas, der hjælper ved faldulykker og indbrud.

Læs mere om vores glas og ruder

 

 

Energi, DVV og FSC

Det er vigtigt for os, at vores produktion lever op til høje standarder. Derfor er man altid sikret høj kvalitet, når man køber nye vinduer og døre hos KPK.

Vores produkter produceres på vores egen fabrik på Mors, hvor kvaliteten gennemtjekkes, så den lever op til DVV-mærket. Derudover er vores elementer energimærket med A og B.

Vores vinduer og døre produceres i FSC®-certificeret træ fra bæredygtige skovbrug. På træ/alu elementer er træet beklædt med genanvendeligt aluminium.

Energi- og CE-mærker

Læs mere om KPK's høje kvalitet

 

Tilbehør og sikring

Du kan tilkøbe en del forskelligt tilbehør, så du kan tilpasse dine vinduer og døre efter dine behov. Vi anbefaler f.eks. at tilkøbe ventiler, der specielt i bade- og soveværelser kan sikre en løbende udluftning. Vi har også et stort udvalg af sikringsbeslag, der gør det meget besværligt for ubudne gæster at komme ind.

Se vores tilbehør

Læs mere om Sikring